Ganso prešao u Sao Paulo

Reprezentativac Brazila Ganso prešao je iz Santosa u redove Sao Paula sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Izvor: NS

Petak, 21.09.2012.

11:12

Default images

22-godišnji Ganso, koji je bio povezivan sa odlaskom u Evropu nakon što se probio u brazilskom fudbalu kao veoma važan igrač Santosa ipak je izabrao da pređe u Sao Paulo nakon što je klub pristao da proda Lukasa Mouru PSŽ-u kojeg bi trebalo da zameni na sredini terena.

Klub iz Sao Paula nije saopštio finansijske detalje transfera.

Zanimljivo je da je Sao Paulo vlasnik 45 posto Gansovog ugovora, a preostalih 55 odsto je u vlasništvu investicione kompanije “DIS”.

"Veoma sam srećan zbog ovog transfera, ostvario mi se san. Bilo je još zainteresovanih klubova. Ipak, Sao Paulo je bio moj prvi izbor od početka. Obećavam da ću se golovima i dobrim potezima odužiti navijačima", poručio je Ganso.

Među klubovima koji su želeli da dovedu Gansa su Flamengo iz Rio de Žaneira i Gremio iz Porto Alegrea.

“Ganso je igrač koji će pružiti puno u budućnosti. U poslednjih pet – šest godina Nejmar, Moura i on su bez ikakve sumnje najbolji igrači iz Brazila. Prodajom Moure i ostankom Nejmara u Santosu on je jedini igrač koji može da ispuni naša očekivanja”, izjavio je Adalberto Baptista, direktor Sao Paula.

Ganso je do sada odigrao osam utakmica za reprezentaciju Brazila, a za ekipu Santosa je odigrao 63 utakimce i postigao 11 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: