Zvezda dobila Metalac

Košarkaši Crvene zvezde Beograd pobedili su ekipu Metalca u prijateljskom meču ezultatom 82:77 (23:20, 22:18, 17:23, 20:16).

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

20:07

Default images

Najefikasniji u beogradskom timu bio je Igor Rakočević sa 24 poena, Subotić je ubacio 17, a Katić 14.

U ekipi Zvezde debitovao je DeMarkus Nelson, koji je u igru ušao sredinom druge četvrtine. U rotaciji za prvu utakmicu posle turnira u Sofiji, koji su završili na poslednjem mestu, nije bilo Savovića, Brauna i Lazića.

Meč se igrao i Pioniru, bez prisustva javnosti, pa smo izveštaj preuzeli od domaćeg kluba.

U startnoj postavi beogradskog kluba bili su Čović, Rakočević, Simonović, Subotić i Katić. Posle izjednačene prve četvrtine crveno-beli su se odlepili na 38:24.

Valjevci su u tim trenucima pojačali pritisak i sveli zaostatak na sedam poena do kraja poluvremena.

Na startu treće četvrtine za Zvezdu su igrala tri člana iz početne petorke, Radivojević je zamenio Rakočevića, a Milovanović Katića.

Razlika se držala između pet i devet poena tokom većeg dela treće četvrtine, a posle dobre serije Metalca a poslednju mini-pauzu otišlo se sa minimalnim vođstvom domaćina.

Sredinom poslednje četvrtine Zvezda ponovo stiče osetnu prednost (76:68), posle čega je rutinski privela meč kraju.

Crvena zvezda DIVA: Rakočević 24, Simonović 1, Nelson 4, Almond 9, Katić 14, Mitrović 5, Subotić 17, Smiljanić, Čović, Radivojević, Milovanović 7, Cvetković 2.

Metalac: Tanasković, Tomašević 2, Kruščić 7, Mitrović 14, Panić 14, Vuković, Jokić 3, Mijović 7, Marojević 5, Balmazović 8, Živanović 13, Dujković 4.

Zvezda će novi tim zvanično predstaviti na Kalemegdanu u nedelju, a u novoj sezoni startovaće 29. septembra u Splitu.

Topić u stručnom štabu KKCZBgd

U međuvremenu stručni štab pojačao je pomoćnik selektora Dušana Ivkovića, Goran Topić. Topić je od 1992. godine radio u vršačkom Hemofarmu, a trenirao je mlađe selekcije u muškoj i ženskoj reprezentaciji.

Sa mladom ženskom reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, a u dva navrata je bio u stručnom štabu mlade muške reprezentacije koju su predvodili Jovica Arsić i Slobodan Klipa.

U nedavno završenim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine Topić je bio asistent selektoru Dušanu Ivkoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: