Šilobad: Budžet prilagođen krizi

Povodom spekulisanja medija u visini budžeta KK Partizan mt:s za predstojeću sezoni, poslovni direktor kluba Mlađan Šilobad je za B92 istakao da su neistinita.

Izvor: AK

Sreda, 19.09.2012.

18:16

Default images

Sajt "Inside Hoops" je napisao da Partizan u budžetu raspolaže sa 4,5 milion evra, dok je Šilobad istakao da on u realnosti ne prelazi 2,5 miliona.

"Budžet Partizana za ovu sezonu usklađen je prema ekonomskoj situaciji i dešavanjim u ovoj zemlji", rekao je Šilobad koji je dodao da bi on trebalo da omogući dalju produkciju talentovanih igrača u velike asove.

"Boli nas što su napisi u sredstvima javnog informisanja bez obaveza prema istini, svesno izrečene laži, koje bi trebalo da u javnosti kreiraju pogrešnu sliku, pa čak i animozitet jednog njenog dela. Kada bismo raspolagali spomenutim sredstvima bili bismo ozbiljni kandidati za odlazak na fajnal for Evrolige", dodao je Šilobad za klupski sajt.

U razgovoru za B92 povodom gostovanja u Fuenlabrada zbog obeležavanja 20 godina od titule šampiona Evrope, Šilobad je prokomentarisao i dolazak Lea Vestermana, jednog od najtalentovanijih košakaša u Evropi, koji je mogao da izabere neku od većih evropskih metropola nego što je to Beograd, te mnogo bogatiji klub od Partizana.
"Mislim da je ime Duška Vujoševića u tome presudilo. Ljudima u Evropi je dobro poznato kako radi Vujošević i Partizan. Samim tim, Leo Vesterman je imao sportski motiv i tu je video najbolje mesto gde može da se izgradi kao igrač, i to on sam potvrđuje svojim izjavama. Za nas to nije ništa iznenađujuće", istakao je Šilobad koji je prokomentarisao i navodne želje nekih Vestermanovih saigrača iz mlade reprezentacije da takođe dođu u Partizan.

"Sigurno je da će biti još interesovanja. Leo je jedan od prvih koji se odlučio na taj korak. Sigurno da u budućnosti možemo očekivati, da kažem nuđenja od igrača iz inostranstva, ali na name je da odlučimo ko je za Partizan, a ko ne. Mi ne dovodimo gotove igrače koji bi trebalo da nadoknade manjak kvaliteta na našem tržištu. Stranci koji dolaze kod nas su među najtalentovanijim u Evropi, koji Partizan vide kao najbolju školu košarke na kontinentu", zaključio je Šilobad.

Bivši igrač "crno-belih" je prokomentarisao i predstojeću sezonu u ABA ligi gde će Partizan imati mnogo jaču i brojniju konkurentiju nego prethodnih godina kada je dominirao.

"Konkurencija je uvek postojala, sam sistem prolaska u Evroligu će doneti Jadranskoj ligi veći značaj i veću pažnju. I ostale ekipe su videle tu šansu da konačno zaigraju u Evroligi. Međutim, iako imamo znatno mlađi tim neko drugi i znatno manje uloženih sredstava u tim, ne mislim da ćemo biti manje konkurentni nego prethodnih godina", zaključio je Šilobad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: