LŠ: Realu triler, gol Kolarova

Na spektakularan način počela je nova sezona u Ligi šampiona, Real je u 90. minutu savladao Siti za koji je strelac bio Aleksandar Kolarov.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 18.09.2012.

20:11

Default images

"Građani" su dva puta vodili u Madridu, ali je na kraju Ronaldo spasao posao Žozeu Murinju. U drugom meču grupe D Borusija je sa 1:0 savladala Ajaks.

Dominirali su bogataši protiv Sovjeta. PSŽ je sa 4:1 dobio Kijev, a Malaga sa 3:0 Zenit. Arsenal je preokrenuo u Monpeljeu na 2:1, Šalke je istim rezultatom dobio Olimpijakos, dok je Porto sa 2:0 slavio u Zagrebu. 0:0 samo u Milanu.

Grupa A:
PSŽ – Dinamo Kijev 4:1 (3:0)
Ibrahimović 19p, Silva 29, Aleks 32, Pastore 91 – Veloso 87
Dinamo Zagreb – Porto 0:2 (0:1)
Lučo 41, Defur 91

Grupa B:
Monpelje – Arsenal 1:2 (1:2)
Belhanda 9 – Podolski 16, Žervinjo 18
Olimpijakos – Šalke 1:2 (0:1)
Abdoun 58 Hovedes 41, Huntelar 59

Grupa C:
Malaga – Zenit 3:0 (2:0)
Isko 3, 76, Saviola 13
Milan – Anderleht 0:0

Grupa D:
Real Madrid – Mančester Siti 3:2 (0:0)
Marselo 76, Benzema 87 – Džeko 69, Kolarov 85
Borusija – Ajaks 1:0 (0:0)
Levandovski 87

Grupa A: PSŽ moćan, Porto lagano u Zagrebu

U grupi A nije bilo iznenađenja, PSŽ i Porto ostvarili su lagane pobede. Parižani su protiv kijevskog Dinama sa 4:1 pokazali da će biti ozbiljan kandidat za završnicu takmičenja. Zlatan Ibrahimović postao je prvi igrač koji je za šest različitih timova bio strelac u LŠ.

On je iz penala u 19. minutu otvorio seriju, koji su posle kornera nastavili štoperi Tijago Silva na svom debiju i Aleks. Obojica su golove dali nogom, a ne glavom kako je to uobičajeno. U finišu meča Migel Veloso je smanjio, da bi tačku na sjajnu pobedu PSŽ-a stavio Havijer Pastore u nadoknadi vrmena.

PSŽ: Sirgu – Maksvel, Silva (Kamara 81'), Aleks, Žale – Verati – Matuidi, Šantom – Pastore, Menez (Nene 77') – Ibrahimović (Laveci 73')
Dinako Kijev: Koval – Taivo, Mihalik (Betao 46'), Kačeridi, Silva – Veloso, Gamarš (Vukojević 53') – Rafael, Kranjčar (Husjev 77'), Jarmolenko – Idaje
U drugom meču grupe Dinamo je pred polupraznim "Maksimirom" dobro odolevao Portu sve do 41. minuta kada je Lučo Gonsales postao tek treći Argentinac koji je postigao gol u osam različitih sezona u LŠ, posle Hulija Rikarda Krusa i Ernanda Krespa. Portugalci su u nastavku meča bez problema čuvali gol, čekali strpljivo šansu da potvrde pobedu, a to su uspeli da urade u nadoknadi vremena preko Stivena Defura.

Dinamo Zagreb: Kelava – Pivarić, Šimunić, Tonel, Vida – Brozović, Kaleljo (Kovačić 88'), Ademi (Bećiraj 58') – Samir, Rukavina (Karasko 67') – Čop
Porto: Elton – Aleks Sandro, Otamendi, Maikon, Lopes – Mutinjo, Defur, Lučo Gonzales – Rodriges (Mangala 88'), Martines (Kleber 77'), Varela (Atsu 72')

Grupa B: Arsenal i Šalke u gostima po 2:1

Arsenal i Šalke ostvarili su indentične pobede na gostovanjima u Grupi B, po 2:1. Englezi su gubili u Monpelju, ali su im igrači potekli u francuskoj Ligi 1 doneli preokret već polovinom prvog poluvremena. Već u devetom minutu šampion Francuske dobio je penal, a Junes Belhanda je postigao gol.

Samo deset minuta kasnije usledio je preokret. Prvo je izjednačio Lukas Podolski na asistenciju igrača koji je prošle godine bio najbolji strelac Monpeljea, Olivijea Žirua. Dva minuta kasnije Arsenal je imao 2:1. Karl Dženkinson je centrirao, a loptu u mrežu ubacio Žervinjo. Arsenal je samo jednom poražen u Francuskoj sa Arsenom Vengerom na klupi, u finalu LŠ od Barselone 2006. u Parizu. Tako je i ostalo.

Monpelje: Žurdren – Bedimo, Hilton, Janga-Mbiva, Bokali – Saihi, Estrada (Erera 78') – Kabelja, Belhanda, Munije (Ait Fana 67') – Kamara (Stambuli 78')
Arsenal: Manone – Gibs, Varmelen, Mertesaker, Dženkinson – Arteta, Diabi – Podolski (Volkot 90'), Kasorla (Kokelin 90'), Žervinjo – Žiru (Ramzi 76')
Nešto drugačije bilo je u Pireju gde je Olimpijakos dočekao Šalke. Do gola se čekalo do finiša poluvremena kada su Nemci iskoristili korner. Posle centaršuta Džefersona Farfana, mrežu je zatresao Benedikt Hovedes. Ali, Olimpijakos je bio prvi tim koji je postigao gol u drugom poluvremenu, Đamel Abdoun je doneo izjednačenje timu iz Pireja.

Međutim, već u sledećem napadu Šalke je vratio prednost preko svog najboljeg strelca Klas-Jan Huntelara. Holanđanin je tri minute kasnije mogao da poveća prednost svog tima, ali je promašio penal. Ljubomir Fejsa je presedeo meč na klupi Olimpijakosa, dok Marko Pantelić nije bio u 18 odbranih igrača.

Olimpijakos: Megjeri – Holebas, Manolas, Kontreras, Torosidis – Modesto (Greko 69'), Maniatis – Abdoun (Mitroglu 69'), Fuster (Ibagasa 58'), Mačado – Đebur
Šalke: Unerstal – Fuh, Matip, Papadopulos, Hevedes – Holtbi, Barneta (Afelaj 79'), Džons (Hoger 90'), Nojštader – Huntelar, Farfan (Dreksler 90')

Grupa C: Zenit pao u Malagi, nula na "San Siru"

U grupi C blistala je Malaga. Zenit je doživeo treći uzastopni poraz, Hulk i Vitsel nisu pomogli ni u Andaluziji gde je postignut prvi gol u sezoni. Isko je zatresao mrežu posle proigravanja Eliseua u trećem minutu. Samo deset minuta posle vođstva, Malaga je duplirala prednost protiv ruskog šampiona. Gol je postigao Havijer Saviola koji je uz saigrača Hoakina jedini fudbaler koji je sa tri različita španska tima učestvovao u Ligi šampiona.

U nastavku meča Zenit je krenuo na sve ili ništa, zbog toga je Aleksandar Luković zamenjen već u 40. minutu da bi ušao Bistrov, ali rezultata nije bilo. Ofanzivu gostuju domaćin je koristio za kontre, a sjajnu je u 52. minutu propustio Eliseu koga je u situaciji jedan na jedan sjajno zaustavio Malafejev. Međutim, Malaga je do kraja postigla još jedan gol, briljantnu partiju potvrdio je Isko.

Malaga: Kabaljero – Monrteal, Veligton, Demikelis, Games – Kamačo – Eliseu, Portiljo Soler (Itura 46'), Sančes (Duda 84') – Saviola (Santa Krus 61'), Isko
Zenit: Malafejev – Luković (Bistrov 40'), Lomberts, Alveš, Anjukov – Zirjanov (Đorđević 75'), Denisov, Širokov (Lumb 86') – Hulk, Keržakov, Fajzulin
U drugom meču grupe Milan i Anderleht odigrali su jedinu utakmicu bez golova te večeri. Domaćin osim Pacinija nije imao pravo rešenje u napadu, dok su Belgijanci vetovatno prezadovoljni bodom sa "San Sira". Milan Jovanović je odrađivao kaznu zbog crvenog kartona u kvalifikacijama.

Milan: Abiati – Antonjini, Mekses, Bonera (Jepes 74'), De Sciljio – Noćerino, De Jong, Flamini – Boateng (El Šaravi 60') – Emanuelson (Konstant 78'), Pacini
Anderleht: Proto – Deshaht, Nujtink, Vasilevski, Žile – Klještan, Kujate (Praet 78'), Biljia, Bruno (Juhaš 77') – Kanu (Jakovenko 89') – Mbokani

Grupa D: Ronaldo spasao Murinja, minimalac Borusije

Derbi kola, pravi sudar titana opravdao je sva očekivanja, ali tek u poslednjih 20. minuta. Real je dominirao protiv Sitija, već u devetom minutu sjajnu šansu imao je Kristijano Ronaldo koji je "izlomio" Maikona, ali je njegov udarac po zemlji na drugu stativu paradom zaustavio Hart. Reprezentativni golman Engleske sačuvao je gol Sitija od silnih ataka domaćina u prvom poluvremenu.

U nastavku je Real nastavio da preti, da bi u 69. minutu Siti poveo iz prvog udarca na gol. Jaja Ture je uzeo loptu ispred svog kaznenog, povukao je 50-ak metara kroz vezni red domaćina, sjajno proigrao Edina Džeka kojem nije bilo teško da savlada Kasiljasa samo pet minuta po ulasku u igru. Bio je to prvi šut Sitija u okvir gola.

Međutim, Real je već u 76. minutu zasluženo izjednačio. Samo minut pošto je Ture imao sjajnu šansu za 2:0, raspoloženi Marselo je treći put pokušao da savlada Harta, ovaj put desnom nogom je gađao drugu stativu, i uz pomoć Havija Garsije doneo je 1:1 svom timu.

Pet minuta pre kraja Mančiniju je ponovo zamena donela prednost, ovaj put Aleksandar Kolarov koji je još u 36. minutu zamenio povređenog Nasrija. Srpski reprezentativac ubacio je loptu iz slobodnog udarca sa desne strane, nju niko nije zakačio, pa je odskočila pored leve stative u mrežu.
Ali, ni ova prednost nije dugo potrajala. Već u 87. minutu proradila je i Murinjova rezerva. Karim Benzema je dobio loptu na ivici kaznenog prostora i iz okreta pored debitanta Matije Nastasića po zemlji loptu poslao pored desne stative. Usledio je žestok pritisak Reala, koji je konačno nagrađen u 90. minutu. Kristijano Ronaldo je dobio loptu na levoj strani, prebacio je na desnu nogu i ušao u kazneni, uputio je centaršut, Kompani se sageo, a lopta prošla pored Harta koji ju je nije ni video.

Real Madrid: Kasiljas – Marselo, Varane, Pepe, Arbeloa – Kedira (Modrić 73'), Alonso, Esijen (Ozil 65') – Di Marija, Ronaldo – Iguain (Benzema 73')
Mančester Siti: Hart – Maikon (Zabaleta 73'), Kompani, Leskot, Kliši – Garsija, Beri, Ture – Nasri (Kolarov 36'), Silva (Džeko 62') – Teves

Drugi meč grupe doneo je duel dva bivša šampiona Evrope koja su se borila do poslednjeg minuta za pobedu. Dortmund je dominirao protiv Ajaksa, a bolja igra je nagrađena tri minute pre kraja. Pobedu "milionerima" doneo je Robert Levandovski. Neven Subotić odigrao je ceo meč za Borusiju, dok je Miralem Sulejmani dobio šansu tek u 89. minutu.

Borusija: Vajdenfeler – Šmelcer, Humels, Subotić, Pišček – Kel, Gundogan (Lajtner 89') – Rojs, Gece (Šajber 88'), Blaščikovski (Perišić 73') – Levandovski
Ajaks: Vermer – Blind, Moisander, Aldervireld, Van Rijn – Eriksen, Puolsen, De Jong – Berigter, Sana (Sulejmani 89') – Babel (Šone 79')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: