Spartak: Sramota u Novom Pazaru

Fudbaleri Spartaka iz Subotice tek su u petom kolu Jelen Superlige osvojili prvi bod, na gostovanju u Novom Pazaru.

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2012.

14:42

Default images

Golubovi su pogotkom Despotovića desetak minuta pred kraj stigli do remija 1:1, ali su posle utakmice bili nezadovoljni suđenjem.

Domaći tim poveo je posle devet minuta golom Damjanovića sa bele tačke, a to je prva u nizu situacija, koje su za čelnike ekipe iz Bačke sporne. Zbog toga je Spartak uložio zvanični prigovor na suđenje i tim povodom objavio saopštenje .

Nakon prespavane noći i pregledanog snimka sa prvenstvene fudbalske utakmice 5. kola Jelen super lige Srbije između FK "NOVI PAZAR" Novi Pazar – FK "SPARTAK ZLATIBOR VODA" Subotica ulažili smo prigovor na suđenje iste, iz razloga što smatramo da je glavni sudija utakmice svojim pogrešnim odlukama direktno uticao na konačan ishod utakmice.

U prilog naše tvrdnje, ukazujemo Vam na sledeće sporne situacije:

- 8 minut – nakon upućenog centaršuta od strane igrača domaćih br. 7 Vusljanin Irfana sa leve strane u kazneni prostor gostujuće ekipe, na loptu paralelno natrčavaju odbrambeni igrač br. 24 Adamović Goran i napadač domaćih br. 30 Raščić Admir. U želji da odbrambeni igrač stigne pre do lopte isti se baca prema njoj što napadač domaćih koristi i teatralnim padom želi da iznudi kazneni udarac što i uspeva. Na snimku se ne vidi prekršaj odbrambenog igrača za kazneni udarac.

- 17 minut – igrač gostiju br. 7 Adamović Marko na 18. metara od gola domaće ekipe pretrčava domaćeg igrača br. 5 Mujdragić Ahmeda čime stvara otvoren put prema golu domaćih, kada ga odbrambeni igrač br. 5 Mujdragić Ahmed namerno ruši i čini prekršaj. Glavni sudija utakmice dosuđuje prekršaj za gostujuću ekipu na ivici kaznenog prostora i igraču domaćih izriče opomenu. Kao pretposlednjem igraču svoje odbrane koji na nedozvoljen način sprečava protivničkog igrača u izglednoj prilici za postizanje pogotka, glavni sudija utakmice je morao igraču domaćih izreći meru isključenja.

- 26 minut – nakon direktnog slobodnog udarca i centaršuta gostujuće ekipe sa desne strane terena u kazneni prostor domaćih, lopta preleće sve igrače i u momentu kada igrač gostiju br. 6 Bratić Vidak leđima okrenut od gola u kaznenom prostoru domaćih trči za loptom igrač domaćih ga sapliće s leđa nakon čega isti pada. Glavni sudija ovaj prekršaj nije okarakterisao kao kazneni udarac mada se iz snimka evidentno vidi saplitanje domaćeg igrača.

- 38 minut – nakon međusobnog duela gostujućeg igrača br. 17 Antonić Gorana i igrača br. 10 Ristović Riste na 30-tak metara od gola domaće ekipe, i upućivanja lopte na polovinu gostiju od strane domaćeg igrača br. 10 Ristović Riste, isti se okreće i desnom otvorenom šakom udara po licu igrača gostiju br. 17 Antonić Gorana. Ni glavni sudija utakmice, kao ni prvi pomoćni sudija navedeni prekršaj nisu uočili, a samim tim ni sankcionisali.

- 43. minut – prvi pomoćni sudija utakmice pogrešnom signalizacijom nedozvoljenog ofsajd položaja gostujućeg igrača br. 18 Milivojev Miljana sprečava gostujuću ekipu da dođe u izglednu priliku za postizanje pogotka.

U ovom saopštenju smo naveli pet spornih situacija i svih pet je na štetu FK „Spartak Zlatibor voda“. To, jednostavno, nije moguće, a da se ne posumnja u korektno suđenje.

Kada se uzme u obzir da su našoj ekipi do sada na svim odigranim utakmicama na gostovanjima dosuđivani isuviše laki kazneni udarci za protivnika (FK "Sloboda Point" u 14. minuti utakmice i FK "Javor" Ivanjica u 9. minuti utakmice, gde je glavni sudija u drugoj minuti propustio da dosudi kazneni udarac za našu ekipu) i u poslednjem kolu protiv FK „Novi Pazar“ dosuđen nam je kazneni udarac u 8. minutu utakmice, što po našem mišljenju za naš klub postaje krajnje simptomatično i alarmantno. Istovremeno na utakmici protiv FK „Novi Pazar“ u našu korist nije dosuđen kazneni udaras koji je bio iste težine kao i kazneni udarci koji su dosuđeni protiv naše ekipe, te smatramo da se ne primenjuju isti aršini u suđenju.

U dosadašnjem delu prvenstva je protiv gostujućih ekipa dosuđeno ukupno 8 kaznenih udaraca od čega je protiv 5 ekipa dosuđen po jedan kazneni udarac, a protiv nas 3 kaznena udarca, tako da smo po broju dosuđenih kaznenih udaraca protiv nas, opet, apsolutni rekorderi i ubedljivo smo na prvom mestu.

Prošle sezone su se protiv nas i protiv FK „Metalac“ Gornji Milanovac olkao dosuđivali kazneni udarci, tako da delimo prvo mesto po broju dosuđenih kaznenih udaraca. Dosuđeno je po 6 kaznenih udaraca protiv nas i protiv FK „Metalac“ i epilog je ispadanje FK „Metalca“ iz lige.

I na kraju želimo da izrazimo nadu i veru da će iz utakmice u utakmicu suđenje biti korektnije i da nećemo imati razloga da se obraćamo javnosti sa ovakvim saopštenjima”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: