Del Pjero: Idemo da vidimo kengure

Alesandro Del Pjero dolaskom u Sidnej želi da pomogne u popularizaciji fudbala u Australiji i priznao da mu je najteže bilo da ubedi sina Tobijasa na selidbu.

Izvor: NS

Ponedeljak, 17.09.2012.

10:50

Default images

Del Pjero je sa ekipom Sidneja potpisao dvogodišnji ugovor vredan oko dva miliona dolara.

"Znam da je vaša liga mlada, ali takođe znam da ovde ima dosta ljudi emigranata iz Italije, Engleske, Grčke i bivše Jugoslavije koji vole fudbal. Ovde je ljudima fudbal u krvi i nadam se da ću pomoći da se probudi ta strast", rekao je Del Pjero novinarima u Australiji.

Njemu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Juventusom, a tim iz Torina je odlučio da ne produži saradnju sa klupskim rekorderom po broju utakmica i golova.

"Većina prijatelja mi je rekla da je u redu što hoću da odem negde drugde, ali da postoje mesta koja su mnogo bliža od Australije. Verujem da sam izabrao najbolje rešenje. Projekat koji ima Sidnej mi je bio izuzetno interesantan. Ovu odluku nisam doneo samo na osnovu emocija, već sam dobro razmislio o svemu", naveo je bivši as Juventusa.

Jedna od najtežih stvari, kako je rekao popularni Pinturikio, bila je da ubedi porodicu da se preseli u Sidnej.

"Moj sin Tobijas ima četiri godine i još uvek ne razume dosta toga. Rekao sam mu da idemo na mesto gde su zoološki vrtovi u kojima možemo da vidimo mnogo kengura", našalio se Del Pjero.

Bivši italijanski reprezentativac dodao je i da mu neće smetati to što će u Australiji uglavnom igrati mečeve po visokim temperaturama.

"Ponekad smo u Italiji morali da igramo na minus pet ili 10 stepeni. Znam da toga ovde nema, što mi savršeno odgovara".

Njegova nova ekipa, Sidnej, prošle sezone osvojila je peto mesto u šampionatu Australije.

"Znam da navijači očekuju mnogo. Igrao sam 19 godina za Juventus, klub u kojem morati da pobedite na svakoj utakmici. Ceo život igram za pobede i trofeje, zbog toga sam došao i ovde", zaključio je Del Pjero.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: