Lazić: Videli smo realno stanje

Trener Crvene zvezde Milivoje Lazić je posle odigranog turnira u Bugarskoj istakao da je zadovoljan igrom svojih igrača u duelima sa Panatinaikosom i Lukoliom.

Izvor: NS

Ponedeljak, 17.09.2012.

10:35

Default images

Crveno-beli su na turniru osvojili poslednje, četvrto mesto, nakon što su u drugoj utakmici izgubili od domaćina turnira, ekipe Lukoila sa 85:75.

U meču sa Panatinaikosom Zvezda je izgubila 70:64, ali je odigrala veoma dobar meč. Lazić smatra da je dobro što je njegova ekipa odigrala ovako jak turnir, na kojem je odigrala dve interesantne utakmice.

"Samo ime Panatinaikosa je možda uslovilo da u utakmicu uđemo sa malo većom dozom respekta. Imali smo svoje šanse na tom meču, a čini mi se i da je želja organizatora bila da u finalu budu PAO i Barselona, što se malo osetilo u sudijskom kriterijumu. Protiv Lukoila sam želeo da pružim šansu svima, imali smo i devet poena prednosti, ali i mnogo oscilacija u igri", izjavio je trener crveno-belih.

Lazić je rekao da je posle ove dve utakmice video realno stanje ekipe.

Dolaskom Demarkusa Nelsona Zvezda je završila prelazni rok i kompletirala ekipu za novu sezonu.

"Imao sam želju da mesto plejmejkera popune domaći igrači, ali u timu koji ima ambicije kakve mi imamo bio nam je potreban organizator igre. Nelson ima odličan prodor i pregled igre, kao i defanzivne karakteristike. Može da igra i na poziciji dva, a pre svega ima i velike ljudske kvalitete. Rođeni je pobednik", ocenio je Lazić.

Trener Zvezde je naglasio da je imao veliku želju da na mestu organizatora igre dovede domaćeg igrača, ali da jednostavno kvalitet igre ne omogućava tako nešto.

"Sa druge strane drugi naši igrači su ili veoma skupi ili je finansijski bilo nemoguće da ih izvučemo iz ugovora u klubu u kojem igraju. Dugo smo pratili situaciju na tržištu i na kraju se odlučili za Nelsona".

Njegovim dolaskom u tim ekipa Crvene zvezde ima tri Amerikanca, Brauna, Almonda i Nelsona. Međutim, mnogi smatraju da tu može da se naruši hemija tima.

"Tokom karijere sam radio u timovima koji su imali manji ili veći broj stranaca. Nikada nisam delio igrače na Amerikance i domaće. Imamo sjajnu atmosferu od početka priprema i tu nema nikakvih problema", zaključio je Lazić.

Do početka sezone Zvezda će odigrati još dva meča, prvi sa Metalcem, koji se značajno pojačao u ovom prelaznom roku, 19. septembra i četiri dana kasnije, a crveno-beli još uvek traže kvalitetnog protivnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: