Veliki uspeh: Srbija u B diviziji!

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu pobedila je u finalu C divizije Evropskog prvenstva domaću Švajcarsku sa 20:14.

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2012.

20:31

Default images

Tom pobedom nad Švajcarskom, tim selektora Šona Embrija napravio je najveći uspeh u kratkoj istoriji tog sporta u Srbiji.

Naš tim u B diviziji naredne godine očekuju dueli sa selekcijama Velike Britanije, Italije, Španije, Danske i Češke. U elitnoj A diviziji nastupaće prvak B divizije i Austrija, Finska, Francuska, Švedska i Nemačka.

Ispostavilo se da je selektor Šon Embri bio i najveći adut našeg nacionalnog tima, jer je fantastično pripremio našu ekipu za finalni obračun. Srbija je izgubila u bacanju novčića, ali se umesto regularnog kikofa kojim se počinje utakmica, odlučila za nekonvencionalni onsajd kik. To je bilo nešto što Švajcarci nisu očekivali, pa su naši specijalci, koji su u ovom meču odradili fantastičan posao, uspeli da pokupe loptu i uzmu prvi napad za Srbiju.

Već u drugoj akciji, Mihailo Josović je svojim četvrtim tačdaunom na prvenstvu, sa istrčanih 55 jardi, doveo naš tim do vođstva od 7:0. U finišu prvog perioda usledila je nova akcija Srba i novi tačdaun. Prethodio je veliki pritisak specijalnog tima Srbije na panteru Švajcaraca, posle čega je ovaj očajno pantovao, nedaleko od svoje end zone. Ponovo je realizator bio Josović, svojim petim tačdaunom na turniru, prešavši ovog puta poslednjih pet jardi za 13:0.
saaf.rs
Švajcarci su jedine poene u prvom poluvremenu postigli poštp su je kvoterbek Švajcaraca Niklaus iskoristio pad koncentracije našeg tima i pasom našao Brajana Kina, pa su se Švajcarci vratili u utakmicu za 13:7. Međutim, kada napad nije funkcionisao, odbrana je bila ta koja ofanzivnom delu tima stvarala dobre pozicije na terenu. To se dogodilo i u samom finišu prvog poluvremena, kada je Darko Cvetković ponovo presekao pas Niklausa, ali ovog puta nije bilo zastavice na terenu. Lopta je ušla u ruke Cvetkovića na 35 jardi Švajcaraca, on je pretrčao još 20 i oboren je na 15 jardi od end zone protivnika.. Embri je u igru je uveo Vojina Milića, rezervnog kvoterbeka, koji je sigurno našao tajtenda Mitra Bajčetića u end zoni Švajcaraca za velikih 20:7, sa kojima se otišlo na odmor.

To su bili i poslednji poeni našeg timana utakmici, ali i da je odbrana Srbije daleko prevazišla C grupu Evropskih selekcija. Goropadni defanzivci osujetili su sve pokušaje protivnika do kraja meča, a vrlo zapaženi su bili Ivan Nedeljković i Vladimir Radenović, koji su sa intersepcijama i sekovima napravili neke od ključnih poteza na meču.

Tako je bilo sve do poslednjih tri minuta, ali se nije moglo bez drame. Kada se činilo da će mirno privesti meč kraju, kada su stigli na 13 jardi Švajcaraca, tokom drugog uzastopnog trčanja Aleksandar Ristić je ispustio loptu, fambl je pokupio i do end zone ga sproveo lajnbeker Provencal za 20:14.

Međutim, to je bilo sve što su Švajcarci uspeli da urade. Odbrana našeg tima nije dozvolila protivniku da još jednom poentira u samom finišu, Nebojša Mirković i Vladimir Radenović su sjajno intervenisali, pa je usledilo veliko slavlje našeg tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: