EP: Tri bronze za srpske posade!

Srpske posade u četvercu i dvojcu bez kormilara, te laki četverac, osvojile su bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u veslanju.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 16.09.2012.

11:24

Default images

Teški četverac Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar ostvario je vreme 5:58,72 minuta i za 40 stotinki nadmašio Španiju u borbi za medalju.

Dvojac Nenad Stojić i Nikola Beđig je sjajnim tempom u poslednjih 500 metara stigao do trećeg mesta u vremenu 6:31,50 minuta. Fenomenalan finiš imao je i laki četverac koji je takođe u finišu stigao od medalje za 6:05,46 minuta.

Treću medalju za Srbiju osvojili su Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić. Zlato je pripalo posadi Italije koja je veslala 6:00,92 minuta, dok je srebro pripalo Britancima (6:01,74min). Srbija je do poslednje četvrtine bila četvrta, iza Poljske, koju je na kraju nadmašila za čak tri sekunde. Peti su bili Nemci, a poslednji Rusi.
Stojiæ i Beðig
Nažalost bez medalje u Varezeu ostali su Marko Marjanović i Aleksandar Filipović koji su u dubl skulu zauzeli peto mesto. Četvrta pozicija im je izmakla u poslednjim zaveslajima. Zlato je osvojila Hrvatska posada, ispred Italije i Norveške.

Evropski šampioni u četvercu bez kormilara postali su veslači iz Grčke sa vremenom 5:56,03 minuta, dok je do srebra stigla posada Rumunije (5:57,37min) koja je veći deo trke bila lider. Peta je bila Belorusija, a šesta Francuska.

Zlato u dvojcu osvojili su sjajni Holanđani sa vremenom 6:28,00 minuta, dok je srebro pripalo Španiji. Srbija je bronzu uzela u direktnom duelu sa posadama Velike Britanije i Poljske, dok su poslednji stigli Mađari.

Najuspešnija u nedelju bila je jedina srpska predstavnica Iva Obradović koja je osvojila srebro u skifu. Sledeće Evropsko prvenstvo 2014. godine biće održano u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: