ŽFK Crvena zvezda dobio UO

Ženski fudbalski klub Crvena zvezda izabrao je novi Upravni odbor na čijem čelu je dugogodišnji sportski radnik Sveta Mirković.

Izvor: JM

Subota, 15.09.2012.

12:15

Default images

"Cilj novog Upravnog odbora jeste da ženski fudbal digne na viši nivo i da Crvena zvezda bude lider i u Srbiji i na Balkanu", rekao je Mirković.

On je istakao da je ženski fudbal u svetu u ekspanziji i da je primetno da u Srbiji, u kojoj još nije dovoljno zastupljen, vlada sve veći interes kako igračica tako i gledalaca i sponzora.

Trener Crvene zvezde Darko Stojanović ističe da je ekipa veoma mlada, ali da već ima šest reprezentativki Srbije u A selekciji i veći broj u mlađim selekcijana.

"Naša ambicija je da budemo bolji nego prošle godine kada smo bili vicešampioni i finalisti Kupa Srbije", rekao je Stojanović.

Glavni konkurent Crvenoj zvezdi sigurno će biti višegodišnji šampion niški Mašinac.

Stojanović je naveo da su u A rerezentaciji Srbije kapiten Ivana Erak, najbolji strelac Jovana Damjanović, Nada Živanović, Nada Popov, Ivana Damjanović i Ivana Krstić, a interesantan podatak je da u ekipi nastupaju i tri igračice iz SAD, dve iz Los Anđelesa i jedna iz Njujorka.

"Golman Amerikanka Alisa Klark iz Los Anđelesa izrazila je želju da brani za reprezentaciju Srbije i trenutno smo u proceduri dobijanja državljanstva za nju", rekao je trener Stojanović, dodavši da je u timu i Tara Korkoran iz SAD, "Od pre neki dan sa nama trenira i veoma mlada igračica iz SAD Sofija Infante".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: