Hokej se ipak igrao u pulskoj Areni

Meč Medveščaka i Olimpije prvi je u istoriji hokejaški meč odigran u pulskoj Areni, na samoj obali Jadranskog mora.

Izvor: B92

Subota, 15.09.2012.

01:37

Default images

Običaj iz NHL, gde se oko Nove godine redovno igra na otvorenom, prenet je i na Balkan, ali je razlika u klimi bila veliki problem.

Meč u Areni kasnio je oko sat i po, jer je u četvrtak pala kiša, a u petak je najpre oluja prekinula mašine za postavljanje leda, zatim je počeo topli južni vetar, pa je dugo posle zakazanog početka izgledalo da meč neće ni biti odigran.

Debljina leda bila je po propisima, ali se na površini voda uopšte nije ledila, pa je meč pretio da se izrodi u mešavinu vaterpola i hokeja.

I kada je počeo, bilo je jasno da se igrači obe ekipe muče, jer su prilikom svakog proklizavanja klizaljke izbacivale veliku količinu vode.

Ipak, zahvaljujući velikom entuzijazmu igrača obe ekipe meč je odigran, a dobila ga je Olimpija.

Već na startu Zmajčeki su pokazali da su koncentrisaniji za meč, a samo je golman Robert Kristan uspevao da zadrži svoje sunarodnike.

Ipak, golovima Račuka u 15. ljubljanski tim je poveo, da bi u drugom delu druge trećine pogocima Frimena u 32. i Ankersta u 38. minutu stekao veliku prednost.

Do kraja meča hrvatski predstavnik u ligi koja je nekad bila samo austrijska, a danas je istinski regionalna, uspeo je da smanji golovima Zanoškog i Nagliha.

To je svakako manje bitno, jer će ova utakmica ostati upisana kao prvi hokejaški meč u istoriji odigran u jednom istorijskom spomeniku.

Drugi meč u okviru akcije "Arena Ice Fever – Pula MMXII" zakazan je za nedelju, kada će rival Medveščaku biti bečki tim Kapitals.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: