U subotu treća trka trokolica

Treća po redu Red Bull trka trokolica biće održana u subotu u Višnjićevoj ulici u Beogradu, sa početkom od 12 časova.

Izvor: JT

Petak, 14.09.2012.

21:14

Default images

U dosadašnja dva izdanja, pobedu su odnela braća Miroslav i Nikola Vučković, koji će se potruditi i da ovoga puta titula najboljeg vozača trokolice ostane u porodici.

Za trokolicu znamo odavno zato što je naš tata vozio svojevremeno. Ipak Miroslav i ja smo prvi put napravili i vozili svoje 2008. godine kada je održana prva trka. Ta trokolica je bila, nekako u svom izvornom obilku sa jako slabim kuglagerima. I ove godine koristiću istu koju ću samo malo doraditi”, rekao je Nikola Vučković.

Kada je tom neobičnom trkom Red Bull te 2008. godine probudio duh starog beogradskog ekstremnog sporta, tron je uzeo Miroslav. Dve godine potom, kada su trokolice ponovo zarolale Dobračinom ulicom na Dorćolu, Miroslav se nije takmičio zbog povrede, ali je Nikola osvojivši prvo mesto u jakoj konkurenciji osigurao da titula ipak ostane u porodici Vučković. Već tada počele su priče da su trokolice napravljene u garaži Vučković nepobedive, međutim Nikola i Miroslav skromno kažu da je razlog njihove pobede nešto drugo.
© Predrag Vuèkoviæ/Red Bull Content Pool
Nema ničeg posebnog u tome što smo nas dvojica pobedili, mislim da je to bila sreća. Na trokolicu ne gledam kao na sport već kao na zabavu. Zaista se ne pripremamo nešto posebno, već samo par dana pred trku neka euforija i to je to”, rekao je Nikola.

Red Bull trka trokolica ove godine menja lokaciju i iz Dobračine se seli u Višnjićevu ulicu, a dizajneri staze i ovog puta su za takmičare pripremili prepreke koje bi trku trebalo da učine zanimljivijom. Treće izdanje Red Bull trke trokolica obeležiće najbrža staza do sada, sa novim preprekama koje će takmičari morati da savladaju, a pobednika očekuje vredna nagrada od 1000 evra. Za sve takmičare koji nemaju svoju kacigu, organizator je obezbedio specijalno dizajnirane kacige koje je radila DKO ekipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: