Španija vodi, nerešeno u Argentini

Teniska reprezentacije Španije na korak je od plasmana u finale Dejvis kupa, pošto su njeni igrači dobili oba singl meča u petak..

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

19:21

Default images

Na drugoj strani Atlantika tomaš Berdih doneo je Česima izjednačenje protiv Argentinaca.

David Ferer je Špancima doneo prednost protiv SAD u Hihonu posle pobede u četiri seta nad Semom Kverijem – 4:6, 6:2, 6:2, 6:4.Zatim je Nikolas Almagro dobio dramatični duel sa Džonom Iznerom - 6:4, 4:6, 6:4, 3:6, 7:5, pa branioce trofeja od finala deli jedna pobeda.

U prvom duelu meča u centru Parke Roka u Buenos Ajresu Huan Martin Del Potro je bez većih problema savladao Radeka Štepaneka u tri seta, 6:4, 6:4, 6:2.

Meč između Huana Monaka i Tomaša Berdiha doneo je vrhunsku dramu

U drugom meču na terenu su Huan Monako i Tomaš Berdih, koja je potrajala četiri sata i pet setova. Berdih je lako dobio prvi set, ali je Monako uspeo da preokrene na 2-1, pre nego što će češki as uvesti meč u peti set.

Do tog trenutka oba igrača osvojila su po 17 gemova, a start petog setanagoveštavao je brz rasplet, jer je Berdih poveo 4:0. Tada se monako probudio, odmah uzvratio brejkom, a od pet sledećih gemova osvojio je četiri, pa je servirao za izjednačenje.

Tada je Berdih načinio peti brejk u završnom setu i doneo poen Češkoj, koja je inače neomiljen rival Argentincima, pošto je dobila 3 od dosadašnja 4 duela.

U slučaju da pobede oba domaćina, finalni meč igraće se u Argentini i biće repriza prošlogodišnjeg okršaja, koji je pripao Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: