Bukvić i Lukač prvakinje u lou kiku

Članice Kluba borilačkih sportova Novi Pazar i reprezentativke Srbije Saida Bukvić i Ajla Lukač postale su svetske šampionke u disciplini lou kik.

Izvor:

Petak, 14.09.2012.

18:01

Default images

Prvensto sveta u lou kiku je održano u Bratislavi.

Mlađa juniorka Saida Bukvić je u finalu kategorije do 52 kilograma primorala na predaju u trećoj rundi Filipu Fonseku iz Portugala, dok je Ajla Lukač nastupila u konkurenciji starijih juniorki do 56 kilograma, i u meču za zlatno odličje savladala Ukrajinku Olesiju Boločenkovu sa 3:0.

Trener novopazarskih takmičarki Husein Dupljak rekao je da su medalje sa Svetskog prvenstva u Bratislavi plod dugog i kvalitetnog rada u poslednje četiri godine.

"Klub postoji nešto više od četiri godine, a samo na svetskim i evropskim prvenstvima osvojili smo osam medalja. Još dve medalje, do jubilarnih 10, očekujem od Mirele Barudžić i Ajle Lukač na seniorskom Prvenstvu Evrope u Ankari za mesec i po dana", rekao je Dupljak radiju Sto plus.

Plasman u finale planetarnog prvenstva za kadete i juniore obezbedilo je ukupno 12 reprezentativaca Srbije u raznim disciplinama, dok se njih osam okitilo bronzanim medaljama.

Svetsko prvenstvo u Bratislavi završava se 15. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: