U Varezeu počinje EP u veslanju

U petak u Varezeu počinje Evropsko prvenstvo u veslanju na kojem će Srbiju predstavljati 13 reprezentativaca.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

09:02

Default images

Oni će se takmičiti u disciplinama četverac bez kormilara, četverac bez kormilara za lake veslače, dvojac bez kormilara, dubl skul i ženski skif.

Prvi na stazu od srpskih posada izlazi dvojac bez kormilara Nikola Stojić/Nenad Beđik koji od 9:46 časova vesla u prvoj grupi kvalifikacijama.

Naš čamac je u četvrtoj stazi a za jedno mesto koje direktno vodi u finale boriće se sa posadama Ukrajine, Holandije, Italije, Bugarske i Grčke (ostali idu u repesaž u subotu). U drugoj grupi kvalifikacija su Rusija, Velika Britanija, Poljska, Mađarska i Španija.

Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović je voljom žreba svrstan u drugu grupu kvalifikacija iz koje će se dva najbolja čamca plasirati direktno u polufinale (ostali idu u repesaž). Naš čamac će od 10:26 časova veslati u petoj stazi a pored njega u ovoj trci biće i Gruzija, Italija, Danska, Ukrajina i Estonija. U prvoj grupi kvalifikacija su Finska, Poljska, Norveška, Litvanija, Belgija i Letonija dok su u trećoj Francuska, Austrija, Rusija, Hrvatska i Češka. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak popodne dok je polufinale u subotu.
Četverac bez korimilara Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar veslaće od 10:50 časova u trećoj stazi druge grupe kvalifikacija sa čamcima Belorusije, Italije, Turske i Holandije. U prvoj grupi kvalifikacija su Slovenija, Grčka, Rumunija, Hrvatska, Španija i Francuska. Prvoplasirane posade iz kvalifikacija idu direktno u finale dok će ostale u repesaž u subotu.

Od 11:46 časova četverac bez kormilara za lake veslače Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Miloš Tomić boriće se sa posadama Nemačke i Rusije za jedno mesto koje direktno vodi u finale iz druge grupe kvalifikacija (ostali idu u repesaž u subotu). U prvoj grupi su Poljska, Velika Britanija, Turska i Ukrajina. Naposletku na stazu u kvalifikacijama izlazi i jedina naša predstavnica u ženskoj konkurenciji.

Iva Obradović je u prvoj grupi kvalifikacija skifa gde će se za jedno od prva tri mesta koja vode u polufinale takmičiti od 12:58 časova sa čamcima Jermenije, Italije, Finske i Bugarske. U drugoj grupi su Danska, Norveška, Nemačka i Litvanija, a u trećoj Estonija, Rusija, Ukrajina i Letonija. Ko ne uspe direktno da se plasira u polufinale imaće priliku da to učini kroz repesaž koji je na programu u petak popodne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: