Rukometaši kreću od Koreje

Rukometna reprezentacija Srbije počeće svestko prvenstvo utakmicom protiv Južne Koreje, koja se igra u Saragosi.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

19:14

Default images

Šampionat za naš tim počinje 12. januara u 15.45 u Paviljonu princa Filipa, koji će biti domaćin svih mečeva grupe C.

Na startu takmičenja naš tim ima lakši raspored, jer u jedinoj situaciji kada igraju u uzastopnim danima rival tog drugog dana biće Saudijska Arabija.

Rival u drugom kolu biće Belorusija (14. januar, 18 časova), a sledećeg dana u isto vreme igra se sa Arabijom.

Najteži posao našu ekipu očekuje na kraju, 17. januara protiv Poljske i dva dana kasnije protiv Slovenije. Oba puta igra se od 20.15.

Po propozicijama ovog SP već posle uvodne grupe igra se na ispadanje. Naša selekcija bi se ulaskom u drugu fazu (dalje idu četiri tima) ukrštala 21. januara sa rivalima iz grupe D, s tim što bi u slučaju da osvoji neko od prva dva mesta išla u Barselonu, a sa trećim ili četvrtim mestom ostala bi u Saragosi.

Savršena putanja za naš tim vodila bi sa drugog mesta, jer bi u tom slučaju ostatak turnira provela u Barseloni. Četvrtfinala su na programu 23. januara, polufinala dva dana kasnije, za treće mesto igra se 26, a finale sledećeg dana.

U slučaju da Srbija ne uđe među četiri najbolja u grupi, boriće se u Predsedničkom kupu u Gvadalahari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: