Rudić napustio kormilo Hrvatske

Ratko Rudić, jedan od najboljih vaterpolo trenera u istoriji tog sporta, nije više selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske.

Izvor:

Četvrtak, 13.09.2012.

17:03

Default images

Rudić je na klupi 'Barakuda' bio od 2004. godine i za to vreme osvojio devet medalja, on će ipak ostati u Savezu, ali kao sportski direktor.

"Dosta je bilo. Trideset godina na klupi me je umorilo. Vreme je da šansu dobiju mladi treneri", rekao je Rudić i osvrnuo se na nedavne OI, "Neuspeh iz Pekinga me je pratio do finala u Londonu, tek sam posle zlata prežalio Peking".zaključio je Rudić.

Rudića će na klupi zameniti, njegov dosadašnji asistent, Elvis Fatović.

Najtrofejniji stručnjak u istoriji vaterpola je za vreme svoje karijere vodio četiri nacionalna tima, Jugoslaviju, Italiju, SAD i Hrvatsku. Rudić je pre trenerske karijere igrao vaterpolo. Bio je član tima Jugoslavije koja je na Igrama u Moskvi 1980. godine osvojila srebro.

Rudić je za osam godina na klupi Hrvatske osvojio devet medalja, od čega su najznačajnija tri zlata. Svetska liga 2012. godine, Evropsko prvenstvo 2010, u Zagrebu, i naravno zlato na nedavno završenim Igraama u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: