Nole najavio novu posetu vrtiću

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, nacionalni ambasador UNICEF-a, posetiće narednog utorka novootvoreni vrtić "Ispod lipa“ u Lešnici kod Loznice.

Izvor:

Četvrtak, 13.09.2012.

16:32

Default images

Đoković će imati priliku da vidi novouređeni prostor vrtića i dvorišta, da se druži sa decom koja su počela da se igraju i uče u ovom novom prostoru, kao i da porazgovara sa njihovim roditeljima i starateljima o značaju i prednostima koje donosi strukturisano učenje u ranom detinjstvu.

Vrtić u Lešnici nastao je u okviru saradnje UNICEF-a, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centra za interaktivnu pedagogiju (CIP) u oblasti razvoja u ranom detinjstvu. Cilj je da se poveća pokrivenost i poboljša kvalitet predškolskog obrazovanja za decu uzrasta od tri do pet godina u opštinama u Srbiji koje imaju najniže stope obuhvata predškolskim obrazovanjem.

U okviru ovog partnerstva, i delom zahvaljujući donaciji Novaka Đokovića, do sada su unapređeni uslovi za rad i boravak dece u vrtićima u opštinama Aleksinac, Bor, Kladovo, Loznica, Novi Pazar, Prokuplje, Sjenica, Smederevo, Vranje i Zaječar.

Novak je prošlog septembra posetio vrtič "Pčelica" u Smederevu.

Đokovićeva humanitarna fondacija je u sredu na dobrotvornoj večeri u Njujorku prikupila je 1,4 miliona dolara pomoći za decu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: