Anđušić: Ovo je tim za medalju

Srpski reprezentativac Danilo Anđušić veruje da izabranici Dušana Ivkovića mogu do medalje na Evropskom prvenstvu 2013. godine u Sloveniji.

Izvor: JT

Sreda, 12.09.2012.

21:27

Default images

Naš tim je do vize za šampionat došao u poslednjim trenucima, pošto je kao 24. tim izborio mesto u Sloveniji, posle trijumfa nad Izraelom sa 83:67.

Uprkos tome što je debitant u reprezentaciji, Anđušić je izneo veliki deo tereta, ali je u potpunosti opravdao Ivkovićevo uloženo poverenje.

Mi smo svi deo iste priče. Jesam mlađi, jesam nov, ali snosim istu odgovornost kao i svi ostali igrači u timu. Možda je i taj period naše adaptacije stvorio problem u celom sistemu jer je zakočio pripreme. Na kraju, cilj smo ostvarili što znači da smo u nameri uspeli“, rekao je Anđušić.

Mladi košarkaš Partizana ne beži od činjenice da je tim Srbije podbacio ovo leto, ali predlaže da se svi vode onim što je Srbija pokazala u meču protiv Izraela.

Ovo je bilo naše najbolje izdanje u kvalifikacijama. Pored dobre igre pokazali smo, mnogima koji su sumnjali u nas, da smo tim. Pronašli smo motiv u reakcijama i kritikama, a zaslužnu ulogu i uticaj je imao i kapiten Nenad Krstić“, istakao je Anđušić.

Pred Danilom je još jedna naporna klupska sezona sa Partizanom, ali se usuđuje da pogleda i dalje od toga, do Slovenije.

Verujem u ovu ekipu. Ovo je tim za medalju. I, ako nas zaobiđu povrede imaćemo priliku to i da dokažemo naredne godine u Sloveniji“, naglasio je Anđušić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: