Rumenige: UEFA mora da kazni PSŽ!

Transfer Ibrahimovića u Pari Sen Žermen izazvao je kod mene mučninu, kaže izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2012.

18:55

Default images

Ceo finansijski paket je sraman i UEFA mora da kazni pariski klub u skladu sa Finansijskim fer plejom, kaže Nemac.

Rumenige, koji je istovremeno čelnik Asocijacije fudbalskih klubova Evrope, ukazuje na razliku između Ibrahimovićevog transfera u Pariz i dolaska Havija Martinesa iz Bilbaa u njegov Bajern, za najveću sumu u istoriji Bundeslige.

Zaista se osećam pogođenim kad vidim šta Pariz radi. Bilo mi je muka kada sam video kakvu platu su mu dali – 14 miliona evra godišnje. On će tamo za godinu dana zaraditi više nego Martines u Bajernu za pet godina“, kaže Rumenige.

PSŽ nije jedini problem u evropskom fudbalu, kaže Karl Hajnc Rumenige, koji ukazuje na jasan sistem.

Kad pogledam koliko su novca potrošili neki klubovi, kao Mačester Siti (54 miliona) i Čelsi (100,7 miliona), jasno je da ti klubovi imaju ogromne gubitke“.

Rumenige, koji je sa zadovoljstvom konstatovao da je UEFA pokazala poštovanje prema klubovima podelivši im 100 miliona evra bonusa za nastupe igrača na EP, sada traži od krovne kuće evropskog fudbala

Propisi su jasni i svi treba da ih poštuju – niko ne bi smeo da pravi minus veći od 15 miliona godišnje. UEFA treba da se pobrine da se sankcije sprovode. PSŽ ne može da troši pet godina po 100 miliona evra godišnje. Ne možete da trošite ako niste zaradili".

UEFA je od ove nedelje krenula u striktnu primenu finansijskih pravila. U ponedeljak Unija je suspendovala finansijske nagrade za sve učesnike evro-kupova, koji zaključno sa 30. junom nisu regulisali obaveze prema igračima i drugim klubovima.

Platini čini ono što je najavljivao – najpre je suspendovan novac od nagrada, zatim će ostati bez novca od TV prava, a sledeći korak je suspenzija igrača koji su dovedeni u prethodnih godinu dana. Na kraju će UEFA uvesti i još oštrije kazne, među kojima su isključenja iz evropskih takmičenja za klubove koji prave gubitke preko određenog nivoa“, izjavio je izvor iz rukovodstva Evropske fudbalske unije.

Na spisku 23 kažnjena kluba su i dva predstavnika Srbije, Partizan i Vojvodina. Preostala dva, Jagodina i Crvena zvezda, uredno su izmirili obaveze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: