Srbiji EP u veslanju 2014?

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije (VSS) Nebojša Jevremović rekao je da postoje velike šanse da Srbija dobije organizaciju EP 2014. godine.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2012.

11:45

Default images

"Imamo mnogo razloga za optimizam. Kandidatura za organizaciju EP pripremljena je studiozno i kvalitetno i čvrsto verujem da ćemo dobiti naklonost delegata. Srbija je do sada organizovala mnogo velikih takmičenja i za svako je dobila najviše ocene", rekao je Jevremović.

Odluka o domaćinu EP 2014. biće doneta u subotu, u toku kontinentalnog šampionata koji će se održati u italijanskom Varezeu. Jedini protivkandidat Beogradu biće mađarski grad Segedin.

U kandidaturi Srbije postoji i simbolika, pošto je ove godine osam decenija od organizacije prvog i poslednjeg seniorskog EP u našoj zemlji 1932, pa se u VSS nadaju da će 80 godina potom dobiti organizaciju i drugog.

Pored EP 1932, Srbija je do sada od najvećih takmičenja bila domaćin i Svetskog juniorskog prvenstva 1978, Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine 2003, Svetskog univerzitetskog prvenstva 2008. i, već pomenutog, Svetskog kupa 2012.

"Dobijanje organizacije EP 2014. bio bi dodatni podstrek za veslački sport u Srbiji, jer bi bio nastavljen niz velikih veslačkih dogadjaja u našoj zemlji. Takodje, pogotovo dobija na značaju ako se zna da će se od naredne godine i šampionata u Sevilji evropska prvenstva održavati u sred sezone - krajem maja i početkom juna, a ne kao do sada na samom kraju", dodao je Jevremović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: