Doktori krivi za Morozinijevu smrt?

Tri doktora nalaze se pod istragom za ubistvo iz nehata zbog smrti italijanskog fudbalera Pjermarija Morozinija tokom utakmice Serije B u aprilu.

Izvor: JT

Utorak, 11.09.2012.

21:10

Default images

Igrač Livorna, koji je bio na pozajmici u tom klubu iz Udinezea, onesvestio se na terenu posle srčanog udara koji je doživeo tokom utakmice sa Peskarom i kasnije je proglašen mrtvim u bolnici.

Doktori Peskare i Livorna Ernesto Sabatini i Manlio Porselini, kao i Vito Molfese iz hitne pomoći, nalaze se pod istragom zbog načina na koji su pokušali da pomognu Moroziniju pošto je pao na terenu.

Morozini je patio aritmogene kardiomoiopatije, poremećaja srčanog mišića koji postepeno prikrivaju ožiljci i mast, i islednici su objavili da je upravo to uzrok njegove smrti.

Uprkos tome, lekarske ekipe koje su mu pomogle na licu mesta su se našle na meti kritika jer nisu upotrebile defibrilator, pošto je hitna pomoć kasnila jer je jedan automobil bio parkiran na ulazu stadiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: