Čelsi najbolji tim Evrope

Evropska asocijacija klubova (ECA) proglasila je Čelsi za ekipu godine na Starom kontinentu.

Izvor: SN

Utorak, 11.09.2012.

18:53

Default images

"Plavci" su prošle sezone osvojili Ligu šampiona, i najstarije takmičenje na svetu, engleski FA kup.

Ovu nagradu ECA dodeljuje od pre dve godine, a prethodni osvajači ove nagrade bili su Barselona 2011. godine, i Inter godinu dana ranije.

Priznanje za klub koji je ostvario najveći napredak dobio je kiparski APOEL koji je pod vođstvom srpskog trenera Ivana Jovanovića prošle sezone došao do četvrtfinala Lige šampiona.

Nagradu za klub koji ima najbolje odnose sa navijačima dobila je italijanska Sampdorija, dok je ukrajinski Šahtjor proglašen za klub sa najvećom društvenom odgovornošću u 2012. godini.

ECA ima 201. člana, među kojima su i srpski timovi Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina.

Evropska fudbalska unija u saradnji sa ECA podelila je novac namenjen ekipama čiji fudbaleri su učestvovali u prošlom ciklusu za EP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: