“Vembli” uskoro menja ime?

Fudbalska asocijacija Engleske trenutno pregovara o jednom sponzorskom ugovoru koji bi mogao da dovede do promene imena stadiona “Vembli”.

Izvor: JT

Utorak, 11.09.2012.

18:07

Default images

Promenom imena legendarnog stadiona, Asocijacija bi mogla da zaradi oko deset miliona evra od sponzora.

Britanski mediji prenose da u pitanju neće biti korporativni sponzor stadiona, ali i da naziv neće biti u potpunosti promenjen.

To ujedno znači da će u nazivu ostati Vembli, ali da će mu biti pridodato ime koje sponzor bude želeo.

Sličan dogovor Fudbalska asocijacija Engleske postigla je oko FA kupa, čiji sponzor je postao Budweiser, jedan od najpoznatijih piva.

U poslednje vreme dosta stadiona je dobilo imena po svojim sponzorima, a poslednji primeri su “Alijanc arena” minhenskog Bajerna, Arsenalov “Emirejts stadion” i Boltonov “Ribok stadion”.

Ipak, preimenovanje već postojećih stadiona se pokazalo malo problematičnije, a pravi primer za to je odluka Njukasla da “Sent Džejms park” dobije ime “Sports Dajrekt arena”.

Od ponovnog otvaranja “Vemblija” 2007. godine, sponzori su mu bili Umbro i Karlsberg. Ipak, Fudbalska asocijacija Engleske želi da pronađe još nekog novog sponzora, da bi vratili pozajmice koje su uzete da bi se isplatila ponovna izgradnja tog stadiona, koje su pre dve godine iznosile oko 50 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: