FKP: Nema obustave, vraćamo dugove

FK Partizan saopštio je da će izmiriti svoje obaveze i da najavljena mera UEFA o blokiranju isplate sredstava za učešće u evrokupovima nije stupila na snagu.

Izvor: AK

Utorak, 11.09.2012.

17:22

Default images

"Dobijanje sredstava iz UEFA nije ni bilo planirano pre 15. oktobra ove godine, tako da se ovde radi o najavi eventualne obustave, a ne o obustavi koja je već stupila na snagu, kako su preneli pojedini mediji. Partizan će, kao i do sada, a u skladu sa politikom odgovornog poslovanja, izmiriti svoje obaveze", navodi se u saopštenju "crno-belih".

Klub iz Humske podseća da UEFA svake godine pooštrava propise o licenciranju i finansijskom fer pleju.

"Novina ove godine je uvođenje tromesečnog monitoringa. Sledeći tromesečni period biće zaključen 30. septembra do kada je i bilo planirano u klubu da se izmire sva dospela dugovanja, a koja su u našem slučaju vezana za poreske obaveze. Partizan ima izvore kroz već zaključene ugovore da izmiri sve dospele obaveze. Ne treba zaboraviti da postoje potraživanja Partizana prema drugim klubovima za koja je tražena asistencija od UEFA da bi se naplatila, koja i uzrokuju određena kašnjenja u našim plaćanjima", poručuju iz Partizana.

UEFA je saopštila da se Partizan i novosadska Vojvodina nalaze na spisku od 23 kluba, koji neće dobiti novčane nagrade ukoliko do 30. septembra ne plate porez i izmire dugovanja prema drugim timovima i zaposlenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: