Bezidejna Srbija osvojila bod

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo remijem bez golova protiv Škotske na Hempden parku.

Izvor: B92

Subota, 08.09.2012.

15:35

Default images

Siniša Mihajlović tako ni na petoj utakmici na klupi Srbije nije zabeležio trijumf, an aš tim je u tim mečevima zabeležio tri poraza i postigao samo jedan gol.

Na duelu u Glazgovu Srbija je u većem delu kontrolisala dešavanja na terenu, imala je loptu u posedu, ali jednostavno nije imala ideju kako da probije odbranu domaćina.

Najbolju priliku na utakmici naša selekcija imala je u poslednjem minutu preko Tadića, Kolarov je imao po jedan dobar pokušaj u oba poluvremena, ali to je ipak bilo premalo za 90 minuta fudbala. Škoti su u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili Stojkovića ali je na kraju ipak ostalo 0:0.

Naša reprezentacija kvalifikacije nastavlja već u utorak kada će u Novom Sadu gostovati Vels.

Posle nekoliko bezuspešnih akcija na obe strane, prvi udarac i prvu priliku imala je Srbija u sedmom minutu. Kolarov je odlično šutirao iskosa sa leve strane, ali golman MekGregor je paradom uspeo da zaustavi loptu.

U narednih pet minuta uzvratio je domaćin. Prvo je Adam pokušao da ubaci loptu u šesnaesterac iz skraćenog kornera, nakon kojeg se stvorila gužva pred golom Stojkovića. Odbrana Srbije dobro je intervenisala, u kontri je Kolarov proigrao Lazovića, ali mladi fudbaler Zvezde nije bio konkretan u završnici.
Naš tim je dobro stajao na terenu u prvih pola sata, ali rivalu lako dozvoljavao da dođe do prilika da iz prekida ugrozi gol Stojkovića. U prvih 30 minuta Škoti su izveli čak sedam kornera i imali su nekoliko opasnih pokušaja iz prekida. Prvu veliku šansu domaćin je imao u 23. minutu, Snodgras se iznenada našao u šansi, bio je iskosa sa desne strane 'oči u oči' sa Stojkovićem, ali je golman Srbije intervenisao.

U nastavku su domaći igrači ponovo zapretili nakon kornera, a Srbija je u polukontri preko Tošića pokušala, ali je Lazović bio u ofsajdu. Usledio je žuti karton za Matiju Nastasića ali i petominutni pritisak Srbije. Naši igrači kružili su oko šesnaesterca domaćina, ali nisu uspevali da probiju poslednju liniju odbrane.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata, Lazović je imao jedan dobar pokušaj sa ivice kaznenog prostora, ali golman Škotske je odbranio. Mihajlović je na poluvremenu napravio jednu promenu u ekipi, umesto Srđana Mijailovića zaigrao je Ljubomir Fejsa.
Prvu dobru akciju naš tim je organizovao već u 47. minutu. Posle pete Ninkovića u prilici se našao Tošić, ali je kao i u prvom poluvremenu u nekoliko situacija previše solirao, nije proigrao usamljenog Lazovića i šansa je propala.

Nakon desetak minuta bez uzbuđenja, u 58. minutu Škoti su mogli do gola. Dubinsku loptu nakon kornera prihvatio je Miler, ali je golman Srbije na vreme krenuo i uspeo je da interveniše. Odmah nakon te prilike Mihajlović je izvršio i drugu izmenu. Darka Lazovića zamenio je Dušan Tadić.

Upravo je igrač Tventea bio kreator prilike za Srbiju u 62. minutu, odlično je proigrao Kolarova čiji udarac iz trka je završio za malo pored stative domaćina. Veliku šansu imala je Škotska u 66. minutu. Fejsa je očajno regovao na sredini terena i iygubio loptu, Nejsmit se našau u stoprocentnoj prilici, prebacio je Stojkovića ali je lopta otišla pored gola.

U nastavku su obe selekcije zaigrale opreznije sve do samog finiša utakmice. U poslednja dva minuta oba tima imala su velike prilike da ipak osvoje tri boda. Prvo je nakon sjajnog dodavanja Tošića sam ispred golmana izašao Tadić, ali sve se završilo samo kornerom za Srbiju. Nekoliko desetina sekundi kasnije na drugoj strani Adam je proigrao Foresta, ovaj je bio u odličnoj situaciji, ali Stojković je intervenisao i ostalo je 0:0.

Škotska: MekGregor, Haton, Bera, Vebster, Dikson, Koldvel, Snodgras, Morison, Adam, Nejsmit, Miler.
Srbija: Stojković, Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov, Mijailović, Ignjovski, Ninković, Đuričić, Tošić, Lazović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

454 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: