Janković: Traka je velika čast

Srpski fudbaler Boško Janković rekao je da mu je velika čast što je ove sezone poneo traku Đenoe.

Izvor: JT

Subota, 08.09.2012.

11:20

Default images

Janković je tako stao rame uz rame uz Nemanju Vidića i Dejana Stankovića, koji su u poslednjih deset godina dobili tu čast, kojom samo mali deo srpskih fudbalera može da se pohvali.

Sezonu Seriji A, Janković je započeo sjajnim golom Kataniji i odličnim partijama, a zbog svih ostvarenja, visokotiražni dnevni list „Il 19. Sekolo“ doneo je tekst pod naslovom: „Janković, kapiten budućnosti“, čije najiteresantnije delove prenosimo.

Na pitanje kakav je osećaj biti kapiten Đenoe, srpski fudbaler je rekao:

Pre svega, veliki ponos. Čast za svakog igrača, jer imam odgovornost da sopstvenim ponašanjem postavljam primer mojim saigračima. Ipak, dozvolite mi da kažem jednu stvar, ja sam samo zamenik kapitena. Kapiten Đenoe je Marko Rosi i on je simbol tima, a ja ću se potruditi da ga što bolje zamenim dok se ne oporavi od povrede“.

Vest da je Janković poneo kapitensku traku začudila je mnoge, ali iz razloga što je on stranac u timu iz Đenove.

Jedan sam od najstarijih igrača u timu. Ovog leta razgovarao sam sa trenerom i njegovim pomoćnicima. Pričao sam i sa Rosijem. Svi su bili za to da ponesem traku. Za mene je to čast. Pogotovo što je Đenoa klub sa velikom tradicijom, a ja dolazim iz strane zemlje“, naglasio je Janković.
Beta
Pre početka utakmice, Janković se sastao i sa predsednikom Preciozijem.

Došao je pre početka prve utakmice da razgovara sa nama u hotelu. Činjenica da sam ostao u Đenoi i da sam postao kapiten su ostvarene njegovom zaslugom i zaslugom njegovog sina Mateja. Oni su mi mnogo pomogli kada mi je bilo najteže. Da nije bilo njih prošle sezone, ko zna gde bih završio. I Di Kanio, da ne zaboravim njega. On mi je dao veliko samopouzdanje. Lepa je stvar da je verovao u mene, kada je bilo raznih glasina“, istakao je srpski fudbaler.

Đenoa je odlično ušla u novu sezonu, posle veoma dugih priprema, koje su trajale skoro dva meseca.

Prve utakmice pokazuju da smo pravi tim, i na terenu i van njega. Ovo mora da bude sezona iskupljenja. Moramo promeniti način razmišljanja. Na pravom smo putu. Radili smo naporno u Bormiju i Kastel di Sangru. Osećaj u svlačionici je sjajan. Imamo opet atmosferu, želimo da se takmičimo, imamo volju i odlučnost“, naglasio je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: