Srbija ubedljiva, sledi put u Talin

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Slovačku u Zrenjaninu sa 87:62, u 8. kolu kvalifikacija za Evrobasket naredne godine.

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2012.

20:13

Default images

Tim Dušana Ivkovića ubedljivo je slavio u odličnoj atmosferi koju su napravili Zrenjaninci, ali odlučujući mečevi za naš tim tek slede.

Srbija će u preostala dva kola igrati protiv direktnih rivala za plasman na EP u Sloveniji. Već u subotu naš tim gostuje Estoniji u Talinu, a tri dana kasnije u Beogradsku arenu stiže selekcija Izraela.

Duel protiv Slovačke bio je rezultatski zanimljiv samo u prvih deset minuta. Nakon toga naša selekcija se odlepila i na kraju je zabeležila sigurnu i ubedljivu pobedu.

Nemanja Nedović obeležio je ovaj meč sa 20 poena (9-11 iz igre) i dve asistencije. Vladimir Štimac imao je deset poena i devet skokova, Bjelica je uz 11 poena imao i pet skokova, a dvocifren je bio i Erceg sa 10 poena. Kod gostiju, Bilik je bio ubedljivo najbolji sa 16 poena.

Naš tim počeo je due lveoma razigrano u sjajnoj atmosferi koju su Zrenjaninci napravili. Trojke su ubacili Rašić i Bjelica i trener Slovačke je posle tri i po minuta morao da zatraži tajm-aut (9:0).

Slovaci su se na trenutak konsolidovali nakon minuta odmora, ali tim Dušana Ivkovića je bez većih problema održavao dvocifrenu prednost i nakon prvih deset minuta imao je vođstvo 22:10.

Početkom druge četvrtine ponovo su na površinu isplivale slabosti naše selekcije. Štimac je odlično iskoristio svoje minute, ali odbrana naše selekcije nije bila na nivou pa su Slovaci u 14. minutu smanjili na minus šest (26:20). Selekcija Srbije se ipak brzo uozbiljila i do kraja poluvremena praktičnp i rešila pitanje pobednika, ako se ono uopšte i postavljalo.

Šest brzih poena ubacio je Nedović, Bjelica je nastavio u odličnom ritmu, a napokon smo nekoliko lakih poena postigli i iz kontra napada. Sve to je donelo ubedljivoj prednosti Srbije nakon 20 minuta (42:25).

Kraj prvog dela pripao je Nemanji Nedoviću, a u istom ritmu bivši košarkaš Crvene zvezde nastavio je i u drugom delu. Bez problema je probijao odbranu Slovaka, razigrao se i Savanović pa se prednost naše selekcije uvećevala iz minuta u minut. U dva navrata naš tim je imao 26 poena viška, a treća deonica je završena prednošću Srbije 65:44.

U poslednjoj četvrtini Slovačka je na trenutak uspela da se spusti ispod 20 razlike, ali tada je ponovo stvari na svoje mesto vratio na ovom meču sjajni Nemanja Nedović i Srbija je na kraju slavila sigurnu i ubedljivu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: