Kontador: Mogu da pobedim na Vuelti

Španski biciklista Alberto Kontador rekao je da i dalje ima šanse da pobedi na ovogodišnjem izdanju „Vuelte“.

Izvor: JT

Utorak, 04.09.2012.

23:44

Default images

Kontador pred poslednjih pet etapa te trke ima 28 bodova zaostatka u odnosu na svog sunarodnika Hoakima Rodrigesa i svestan je da će morati da da sve od sebe da bi došao do trijumfa.

Ne mogu da promenim sebe, tako da mi jednog trenutka nije palo na pamet da ne idem na konačnu pobedu“, rekao je Kontador, „Ako bude uspon blizu finiša neke etape gde bih mogao da napadnem, to bi mi više odgovaralo nego da čekam na poslednjih pet kilometara da bih krenuo u napad“.

Upitan na koga bi se kladio za pobedu na „Vuelti“, Kontador je rekao:

Na sebe. Da ne verujem u mogućnost pobede, zavaravao bih sebe“.

Kontador, koji je početkom avgusta odradio suspenziju zbog dopinga, istakao je da mu je pauza sa trka odmogla u pripremama za „Vueltu“. On je, takođe, rekao da mu je sledeći cilj Svetsko prvenstvo u Holandiji, gde će se takmičiti u vožnji na hronometar, 19. septembra, i drumskoj trci, 23. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: