Tanji zlato i svetski rekord!

Srpska atletičarka Tanja Dragić osvojila je zlato u bacanju koplja na Paraolimpijskim igrama u Londonu, a na putu do odličja postala je i svetska rekorderka.

Izvor: JT

Nedelja, 02.09.2012.

11:56

Default images

Dragićeva je do zlata došla hicem od 42,51 metra, a taj rezultat ostvarila u drugoj seriji.

Tanja je na taj način donela Srbiji drugo zlato u istoriji Paraolimpijskih igara, pošto je prethodno, pre dva dana, Željko Dimitrijević bio najbolji u bacanju čunja.

Takođe, to je našoj zemlji treće odličje u Londonu, pošto se Zlatko Kesler nekoliko minuta ranije okitio srebrom u klasi 3 u stonom tenisu. Broj medalja će se tokom dana sigurno popeti na četiri, pošto će se od 19 časova Borislava Perić-Ranković boriti za zlato sa Kineskinjom Jing Žu, takođe u stonom tenisu.

Koliko je Dragićeva bila dominantna u finalu govori i podatak da joj je najbliža rivalka bila Ruskinja Ana Soronika sa rezultatom od 38,79 metara. Soronika se okitila srebrom, a Austrijanka Natalija Eder bronzom, hicem od 38,03 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: