Dinamo ponovo u Ligi šampiona

Fudbaleri zagrebačkog Dinama igraće u Ligi šampiona drugu godinu zaredom.

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2012.

22:35

Default images

Dinamo je veliki uspeh obezbedio pošto je nakon pobede od 2:1 na Maksimiru savladao Maribor u Sloveniji sa 1:0.

U Ligu šampiona će i Anderleht koji je nakon poraza od AEL-a na Kipru od 2:1 u Belgiji slavio sa 2:0 protiv Partizanovog ’dželata’. Malaga je odbranila 2:0 iz Španije i u Atini igrala bez golova sa Panatinaikosom, a najeltinije evropsko takmičenje igraće i BATE.

Beloruski iograo je u Izraelu nerešeno sa Ironi Kirjatom (1:1), ali je u prvom meču slavio sa 2:0. Najzanimljivije je bilo u Italiji na duelu između Udinezea i Brage gde je nakon 120 minuta bilo 1:1 kao i u prvom meču, a u Ligu šampiona su prošli Portugalci koji su slavili na penale rezultatom 5:4.

Predsednik Dinama Zdravko Mamić najavio je pobedu svog tima u Sloveniji i održao je obećanje. Dinamo je bio znatno bolji rival od domaćina tokom 90 minuta revanša i sasvim zasluženo je prošao u grupnu fazu.

Jedini gol na utakmici postigao je Tonel u 12. minutu, Dinamo je do kraja mogao da postigne još nekoliko golova, ali sigurno neće žaliti zbog propuštenih šansi. Maribor je meč završio sa desetoricom pošto je Argus pet minuta pre kraja zaradio direktan crveni karton.

Ono što nije uspeo Partizan u trećem kolu uspeo je Andrerleht. Belgijanci su nakon poraza od 2:1 na Kipru uspeli uz dosta muke da pobede i prođu u Ligu šampiona. AEL se držao do 81. minuta kada je Mbokani zatresao mrežu Degre.

U domaćem sastavu nije bilo Milana Jovanovića koji je bio suspendovan nakon isključenja na prvom meču, pa je ovaj duel ispratio sa tribina gde je sedeo zajedno sa najvatrenijim navijačima. Prolaz Anderlehta u Ligu šampiona overio je Jakovenko minut pre kraja.

Neizvestan duel viđen je u Izraelu gde je tamošnji šampion Ironi Kirjat umalo nadoknadio 0:2 iz prvog meča protiv beloruskog BATE-a. Izraelci su poveli sa 1:0 golom Lenksea u 67. minutu, imali su do kraja 25 minuta da pokušaju da postignu i drugi gol, ali nisu uspeli pa je Pavlov u trećem minutu nadoknade rešio sve dileme.

U Udinama je domaćin drugu godinu zaredom zaustavljen na poslednjem koraku. Delovalo je sve dobro po Udineze kada je Armero u 25. minutu nakon sjajne asistencije Dušana Baste doveo Italijane u vođstvo, ali Braga se nije predala i izjednačila je u 72. minutu preko Rubena Mikaela. U nastavku regularnog toka ali i u produžecima nije više bilo golova, pa je pristupli izvođenju penala.

Odlučujući je bio promašaj Maikosuela koji je u trećoj seriji pokušao da ’panenkom’ savlada golmana Brage koji ga je pročitao i odbranio.

LŠ, plej-of:

Anderleht - AEL Limasol 2:0 (Mbokani 81, Jakovenko 89)
Prvi meč 1:2, dalje ide Anderleht.
Hapoel Šmona - BATE Borisov 1:1 (Lenkse 67 - Pavlov 90+3)
Prvi meč 0:2, dalje ide BATE Borisov.
Maribor - Dinamo Zagreb 0:1 (Tonel 12)
Prvi meč 1:2, dalje ide Dinamo.
Panatinaikos - Malaga 0:0
Prvi meč 0:2, dalje ide Malaga.
Udineze - Braga 1:1 (penalima 4:5, Armero 25 - Ruben Mikael 72)
Prvi meč 1:1, dalje ide Braga

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: