Težak poraz Srbije u Tel Avivu

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Izraela u gostima sa 89:76 u petom kolu kvalifikacija za šampionat Evrope 2013. godine.

Izvor: SO

Utorak, 28.08.2012.

19:55

Default images

Već u prvoj četvrtini domaći tim je stvorio dvocifrenu prednost najviše zahvaljujući veoma raspoloženom Kaspiju. Do kraja meča Srbija je samo jednom prišla na -5, početkom poslednje četvrtine bilo je 67:62, ali ’orlovi’ nijednom nisu ozbiljnije ugrozili Izraelce. Ključ poraza leži u lošem šutu za tri poena (7-27) i inferiornosti u skoku (40-35).

Miloš Teodosić imao je 10 poena (3-9 iz igre), 3 skoka, 4 asistencije, 5 izgubljenih i 2 ukradene lopte, a 10 poena imao je i Zoran Erceg (3-7 iz igre, 5sk). Milenko Tepić i Nenad Krstić ubacili su po 9 poena, a Mačvan i Anđušić po 8.

Izraelce je predvodio Omri Kaspi sa 23 poena (8-12 iz igre), 7 skokova i 4 asistencije, Lior Elijahu postigao je 22 poena (10-15 iz igre, 5sk), a Jogev Ohajon 19 (7-12 iz igre, 7sk i 3ast).

Nošeni podrškom publike, Izraelci su želeli da uspostave nešto brži tempo igre, ali naši su ih osujetili u tome. Sa druge strane, Srbiju nije išao šut iz daljine, ali nekoliko uigranih kombinacija rezultiralo je pogocima Tepića, Bjelice i Krstića.
kss.rs
Sa druge strane, raspoložen je bio Kaspi i posle pet uzastopnih njegovih poena Izrael je poveo 13:8 sredinom prve deonice. Potom je Ohajon vezao četiri poena, a Kaspi je bio nezaustavljiv – ponovo je bio precizan za tri poena, a onda je pogodio koš uz faul za velikih +15 (23:8).

Naši su bezuspešno pokušavali da spuste loptu na Krstića, Izraelci su skupljali u reketu, a Srbija je za tri šutirala 0 od 6. Selektor Ivković promenio je skoro kompletnu petorku, Kešelj je napokon pogodio trojku za Srbiju, pa je na kraju prve četvrtine bilo 25:15 za Izrael.

Srbija je trojkom Teodosića počela četvrtinu, ali su Tijus i Ohajon držali Izrael na 7-9 poena viška. Iako se očekivalo da će naši imati prednost u skoku, to nije bio slučaj, a Kaspi je imao svoje veče i posle ofanzivnog skoka pogodio je trojku za 37:26.

Naši su imali mnogo propusta u odbrani, i suviše lako su Izraelci dolazili do samog koša i tako su održavali solidnu prednost. Posle trojki Ercega i Teodosića Srbija je prišla na -7, ali je Pnini u poslednjoj sekundi poluvremena pogodio trojku za 48:38.
kss.rs
Koliko god da se ekipa Dušana Ivkovića trudila da smanji zaostatka, uvek bi se dogodio neki propust u odbrani ili u skoku, pa bi sve što je urađeno palo u vodu. I dalje nije bilo mnogo poena iz reketa, a posle bacanja Halperina Izrael je na poslednji dvominutni odmor otišao sa vođstvom 65:56.

To se ispostavilo kao ključni momenat meča, Izraelci su vrlo brzo ponovo stvorili dvocifrenu prednost i do kraja je rutinski sačuvali. Srbija i Izrael sada imaju identičan skor – tri pobede i dva poraza.

Naš tim leti direktno u Niš, gde se 30. avgusta sastaje sa selekcijom Islanda. Samo tri dana kasnije Srbiju čeka okršaj sa Crnom Gorom u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

312 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: