Ko su zamene Raula, Balaka, Kagave?

Uskoro će početi takmičenje i u Bundesligi koja je u poslednjih nekoliko godina donela desetak fudbalera koji su predstavljali prve zvezde prelaznih rokova.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 21.08.2012.

19:14

Default images

Bundesligu su napustili Španac Raul Gonsales, nekadašnji kapiten nemačke reprezentacije Mihael Balak, japanska zvezda Šinđi Kagava i Paragvajac Lukas Barios.

Nova imena koja bi trebalo da budu u centru pažnje su Luk de Jong, Bas Dost, Đerdan Šaćiri, Kevin de Brujn.

Holandski napadač Luk de Jong predvodi niz novih igrača koji žele da se proslave u 50. izdanju fudbalskog prvenstva Nemačke, ali i da nadoknade odlazak nekoliko zvezda. De Jong je najskuplje pojačanje, pošto je Borusija Menhengladbah za njega platila 12 miliona evra da bi ga dovela iz holandskog Tventea.

U centru pažnje biće i napadač Volfsburga Bas Dost, koji je prošle sezone bio prvi strelac holandske lige, sa 32 gola u 34 utakmice. Tu
je i čileanski centarfor Junior Fernandes iz Bajera i krilo Verdera Kevin de Brujn.
Havi Martines, levo (Beta/AP)
Mediji i navijači očekuju dobre partije i od nekadašnjih saigrača iz Bazela, Đerdana Šaćirija iz Bajern Minhena i Granita Džake iz Menhengladbaha.

Očekuje se da će Bajern do početka sezone dovesti Havija Martinesa iz Atletik Bilbaa za 40 miliona evra, što je rekord lige.

"Jako je složena situacija koju moramo da rešimo. Baskijici ne samo da su jako ponosni nego i jako komplikovani ljudi", rekao je predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Ako se ostvari transfer Martinesa, Bajernovi troškovi za pojačanja u međusezoni iznosiće 68,4 miliona evra, pošto gigant iz Minhena želi da preuzme domaće prvenstvo od Borusije Dortmund.

Šaćiri, koji ima 20 godina i igra na krilu, već je iskazao talenat u Bajernu, pošto je postigao gol i namestio još dva u svom takmičarskom debiju za klub, u pobedi od 4:0 nad Regensburgom u Kupu Nemačke. Već se pokazao i Mario Mandžukić koji je stigao iz Volfsburga.
Marko Rojs (u sredini)
Menhengladbah je delimično finansirao svoje troškove od 28 miliona evra tako što je prodao nemačkog reprezentativca Marka Rojsa i Brazilca Dantea Dortmundu, odnosno Bajernu.

Nekadašnji štoper Atletiko Madrida Alvaro Dominges se nada da će popuniti prazninu na levoj strani koju je ostavio Dante, dok bi 21-godišnji De Jong i 19-godišnji švajcarski reprezentativac Džaka trebalo da nadoknade Rojsov odlazak.

De Jong je bio drugi strelac holandske lige sa 25 golova, što je sedam manje od Dosta, zbog čega navijači jedva čekaju da vide njihovo nadmetanje, u koje može da se uključi prvi strelac Budneslige prošle sezone, još jedan Holanđanin, Klas-Jan Huntelar iz Šalkea.

Volfsburg je Dosta platio sedam miliona evra, a za ovog napadača i novopečenog reprezentativca bili su zainteresovani i neki klubovi iz Premijer lige.
Karvahal
Neki od drugih napadača koji žele da ostave traga su i španski reprezentativac Hoselu Mato, koji je došao u Hofenhajm pošto je postigao 26 golova za drugi tim Real Madrida.

Tu je i Kanađanin iz Ajntrahta Olivije Oušn, koji je prošle godine postigao 17 golova za drugoligaša Grojter Firt. Nekadašnji Hoseluov saigrač iz Real Madrid Kastilje, Danijel Karvahal, pojačao je odbranu Leverkuzena.

De Brujn dolazi na pozajmicu iz Čelsija u Verder, koji je doveo i češkog defanzivca Teodora Gebre Selasijea iz Libereca, kao i holandsko krilo Eljera Eliju iz Juventusa.

Kagavin uspeh u Dortmundu izazvao je interesovanje Bundeslige za njegove zemljake, što je dovelo do prelaska Takašija Inuija u Frakfurt, Hirošija Kijotakea u Nirnberg i Hirokija Sakaija u Hanover.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: