Sa kim će Partizan u Norvešku?

Fudbaleri Partizana u četvrtak u Norveškoj igraju utakmicu od koje zavisi njihova 'evropska sudbina' ove sezone ali se ne zna u kom će sastavu na sever Evrope.

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2012.

10:07

Default images

Kapiten Saša Ilić je povređen iako trenira, Lazar Marković takođe, Vukić i Smiljanić van ekipe, Babović i Zabija u 'specifičnoj situaciji'.

Ako se zna da su Eduardo i Marko Šćepović van tima zbog povreda jasno je da Vermezović ima mali izbor ofanzivnih igrača pred Trumse. Problem više su i zdravstveni problemi Tomića, kao i povrede Ostojića i Pauljevića.

Problemi sa odbranom postoje, Partizan ima samo dva zdrava štopera, oba leva, Ivanova i Stankovića, mladog Stefana Savića i 'prinudno rešenje' Aleksandra Miljkovića. Nema Ostojića koji je počeo sve četiri utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Povređen je i desni bek Pauljević ali je na toj poziciji i tako stalan Nikola Aksentijević. Leva strana

Kada se pogleda spisak prvotimaca Partizana ostaju dva napadača, Stefan Šćepović i mladi Aleksandar Mitrović, od ofanzivnih veznih igrača 'u pogonu' su samo mladi Nikola Ninković, Dejan Babić, Miloš Jojić i Filip Knežević.
www.partizan.rs
"Ninković je projektovan da bude naslednik Ilića, igrač oko koga će se sve vrtati, ali tek mu je sedamnaest i po godina i još je rano. Dobijaće priliku i pravo da pogreši, ali će brzo pokazati da je pravi igrač," kaže trener 'crno-belih'.

Vermezović nema puno izbora, koliko god u Humskoj tvrdili da Trumse nije utakmica odluke jasno je da bi neuspeh u Norveškoj stvorio nove probleme, a treneru ostaje ili da se osloni na par nespremnih igrača ili da vraća 'precrtane'.

Kako su Milan Smiljanić i Zvonimir Vukić daleko od ekipe jasno je da će u Norveškoj morati neko od 'rovitih', kapiten Saša Ilić pokušava da radi normalno i pored povrede mišića, Stefan Babović bi mogao da se vrati a Nemanja Tomić da 'stisne zube'.
www.partizan.rs
"Ukoliko bude rekao da je psihološki spreman, konkurisaće za meč u Tromsu. Neću nikog da dovodim u nezgodnu situaciju, u kakvoj se ja nalazim. Moguće je da će igrati u Norveškoj, jer je udaljeno gostovanje," objasnio je Vermezović Babovićev status i rekao da se ne zna kakva je tačno povreda koja muči Tomića, "Muči ga problem lista, bio je na magnetnoj rezonanci pred meč sa Donjim Sremom. Ne postoji oštećenje mišića, moguće da je u pitanju nerv."

U prelaznom roku Partizan je angažovao trojicu iskusnijih fudbalera, Lovrea, Stefana Ščepovića i Kneževića i 'unapredio' iz Teleoptika i mladog tima nekolicinu ali je trenutna situacija zabrinjavajuća.

"Ovo što imam je naša realnost. Ne mogu da kukam, dobro su poznate finansijska situacija, cene nuđenih igrača i orijentacija kluba na mlade snage. Svaka tranzicija boli. Nažalost, na meni je da je sprovedem. Neki shvataju, drugi ne. Guraćemo ovu priču, pa dokle doguramo," rekao je u ponedeljak Vladimir Vermezović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: