Maradona: Rikelme je izdajnik

Armando Dijego Maradona nazvao je Huana Romana Rikelmea izdajnikom zbog odlaska iz Boke Juniors, čime je obnovio "rat" između njih dvojice.

Izvor: AK

Sreda, 18.07.2012.

23:37

Default images

Maradona je taj izraz koristio u intervjuu lokalnoj radio stanici, siguran da će izazvati bes bivšeg argentinskog reprezentativca.

"Ako neko želi da se bori sa Maradonom, to nije važno za mene. Ali, ono što ne možete da uradite je da postanete izdajnik za navijače Boke", rekao je Maradona za Radio Metro.

Rikelme (34), nekadašnji igrač Barselone i Viljareala i reprezentativac Argentine na 51 utakmici, šokirao je navijače Boke Juniors pre dve nedelje najavom da napušta klub posle poraza u finalu južnoameričkog Kupa Libertadores od brazilskog Korintijansa.

Rikelme je tada rekao da se oseća "ispražnjeno" i da nema više šta da pruži ekipi, ali su novinari odmah sugerisali da sjajni igrač sredine terena karijeru nastavlja u nekom drugom argentinskom klubu, u Kini ili na Bliskom istoku.

"Ne možete biti ispražnjeni odmah nakon gubitka finala Kupa Libertadores. Ako ste prazni, onda popunite rezervoar", poručio je Maradona, koji je rano stekao slavu igrajući za Boku Juniors i, kao i Rikelme, bio ljubimac navijača najpoznatijeg argentinskog kluba.

Dok je bio selektor reprezentacije Argentine Maradona je često ignorisao Rikelmea i odbio je da ga uvrsti u sastav za prvenstvo sveta 2010. u Južnoj Africi.

Rikelme je predvodio nacionalni tim "gaučosa" do četvrtfinala svetskog prvenstva 2006, kada je selektorsku dužnost obavljao Hose Pekerman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: