Niksi prepuštaju Lina Hjustonu

Njujork Niksi odlučili su da ne izjednače ponudu za Džeremija Lina, pa će otkrovenje prethodne sezone karijeru nastaviti u Hjuston Roketsima.

Izvor: AK

Sreda, 18.07.2012.

17:26

Default images

Tim iz Teksasa je momku koga je otpustio pred početak prošle sezone ponudio 25 miliona dolara za tri godine, s tim što treća vredi 14.8 miliona, zbog čega su Niksi odustali od svoje ponude, kako u trećoj ne bi plaćali porez na luksuz.

"Hvala mnogo Niksima i Njujorku za ljubav i podršku u prošloj sezoni. Bila je to najbolja godina u mom životu. Veoma sam uzbuđen i počastvovan što se vraćam u Hjuston Roketse", napisao je Lin na tviteru.

On je prošle sezone prosečno beležio 14.6 poena, 6.2 asistencije i 3.1 skok, a imao je 25 startova pre nego što je operisao koleno polovinom sezone.

Njega će u Niksima da zameni Rejmond Felton koji stiže iz Portland Trejl-Blejzersa i kome će podrška biti 39-godišnjem Džejson Kid. Sa druge strane, Lin u Roketse dolazi nakon odlazka dva prošlosezonska plejmejkera Justona, Kajla Lovrija i Gorana Dragića (otišao u Finiks).

Prošle sezone imao je bolji učinak od obojice tokom 36 minuta igre (Lin - 19.6p, 8.3as; Lovri - 16p, 7.4as; Dragić - 15.9p, 7.2as).

Lin je u NBA stigao sa Harvarda, ali ne preko drafta, u Golden Stejt Voriorse. Pred prošlu sezonu dobio je otkaz, potom i u Hjustonu, da bi u Nikse stigao krajem januara iz razvojne lige, i predvodio Njujorčane do sedam uzastopnih pobeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: