Prva pobeda košarkaša u Kini

Univerzitetska reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na turniru “Sino-European Challenge Event” u Kini.

Izvor:

Subota, 23.06.2012.

16:59

Default images

Srbija je posle poraza od Hrvatske pobedila Crnu Goru sa 69:62 (22:13, 19:12, 15:18, 13:19).

Izabranici trenera Dejana Mijatovića savladali su u Kunšanu mladu selekciju Crne Gore zahvaljujući odličnoj igri u prvom poluvremenu kad su stekli odlučujuću prednost.

Raspoloženi Miloš Dimić, uz podršku razgranih Stojačiča, Birčevića i Balabana bili su najzaslužniji za odličnu igru Univerzitetske reprezentacije Srbije u prvom poluvremenu. U sličnom ritmu počeli su i treću četvrtinu kad je naš tim stigao do rekordne prednosti od +21. Ipak, mlada selekcije Crne Gore porpavila je igru u nastavku meča i na kraju izgubila sa sedam poena razlike.

"Naš problem je što smo igramo protiv selekcija koje su u jeku priprema za takmičenja koja ih očekuju. Crna Gora se sprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Kina za Igre u Londonu. Bolje su fizički spremni od nas, što se posebno videlo u drugom poluvremenu meča protiv Crnogoraca. Srećom odlično smo ušli u utakmicu, na vreme stekli veliku prednost, tako da smo uz manje oscilacije mirno priveli meč kraju" - istakao je Dejan Mijatović, trenera svih mlađih selekcija u Košarkaškom savezu Srbije.

Srbija: Aranutović 4, Stojačić 11, Dunđerski 6, Majstorović, Birčević 10, Mišković, Vlahović, Balaban 10, Dimić 16, Gagić 8, Pešaković, Smiljanić 3.
Crna Gora U20: Ratković, Kasalica, Pajović 4. Latković 3, Grabovica 1, Unakešvić 4, Mugoša 21, Gavranić, Nikolič 8, pavić 8, Radović 2, Rajičković 11.

Sledeći meč na “Sino-European Challenge Event”, Univerizitetska reprezentacija Srbije igra u nedelju od 13.30 časova sa domaćom selekcijom Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: