Nedović: Neću zažaliti

Nemanja Nedović definitivno je postao novi član litvanskog Lijetuvos Ritasa koji vodi naš trener Aleksandar Džikić.

Izvor: AK

Subota, 23.06.2012.

13:13

Default images

21-godišnji bek je i prošlog leta bio blizu prelaska u Ritas, ali je odlučio da ostane u Zvezdi. Međutim, pošto ni u protekloj sezoni nije imao veću minutažu, odlučio je da ide.

"Doneo sam tešku odluku, ali verujem da neću zažaliti. Došao sam i zbog Džikića sa kojim sam radio u mladoj reprezentaciji. Važno mi je i što će Ritas igrati Evroligu, želim da se oprobam u najjačim utakmicama", izjavio je Nedović.

On je pre nekoliko godina potpisao ugovor sa Zvezdom uz klauzulu da može da napusti klub na kraju sezone 2011/2012. On je iskoristio tu klauzulu da pređe u Ritas.

Nedović je prevashodno plejmejker, ali je kod Svetislava Pešića igrao i beka šutera.

“Igrao sam obe pozicije u protekoj sezoni. Bilo mi je malo teško da se naviknem, ali sada osećam da sam svestran igrač“, rekao je Nedović za zvanični sajt Lijetuvos Ritasa.

Talentovani bek nada se da će debitovati za reprezentaciju u kvalifikacijama za EP 2013.

“Na listi sam od 24 igrača. Nadam se da ću ostati među 18 posle 28. juna. Ali i ovo je velika stvar za mene jer nisam trenirao sa reprezentacijom. Učiniću sve što je potrebno da budem među 12 koji će igrati kvalifikacije“, odlučan je Nedović.

I Litvanci znaju da je jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša, kome mnogi predviđaju NBA karijeru.

“Mogao sam ove godine da se prijavim za NBA draft, ali moj agent je odlučio da sačekam još malo. NBA je moj najveći san, pokušaću da ga ostvarim“.

Naravno, Nedović ima tek 21 godinu, može još mnogo da napreduje.

“Moram da radim još na snazi. U protekloj sezoni u velikoj meri sam popravio odbranu. Ali moram da radim i na šutu“, svestan je Nedović na čemu mora da radi.

Mladom igraču koji prvi put ide u inostranstvo biće potrebno vremena da se navikne na veliku promenu.

“Suviše je rano pričati o očekivanjima. Videćemo šta će biti. Moja uloga će zavisiti od trenera. Pre svega ću raditi da tome da pomognem Ritasu da ostvari dobre rezultate“, rekao je Nedović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: