Preminuo veslač Nemanja Nešić

Reprezentativac Srbije u veslanju Nemanja Nešić (24) preminuo je jutros na treningu u Smederevu.

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2012.

13:28

Default images

Mladi veslač je preminuo u čamcu tokom prepodnevnog treninga.

Nešić je bio član reprezentativnog četverca bez kormilara za lake veslače i jedan od trojice kandidata iz Smedereva za Olimpijske igre u Londonu. Ove nedelje spremao se za poslednju regatu Svetskog kupa u Minhenu.

Ispituju se okolnosti pod kojima je preminuo vrhunski sportista, a tokom dana bi trebalo da bude izvršena obdukcija.

Nemanja Nešić rođen je 1988. u Smederevu, a u tamošnjem veslačkom klubu trenira od 2001. pod kontrolom Dejana Guslova.

Osvajao je bronzane medalje na evropskim prvenstvima 2009. u Belorusiji i prošle godine u Plovdivu. Učestvovao je i na dva juniorska EP 2005. i 2006, na kojima je bio bio peti i jedanaesti.

Nešić je bio jedan od najperspektivnijih lakih veslača.

Ovog proleća spremao se za dubl skul za lake veslače sa Milošem Stanojevićem, a njih dvojica su bili planirani kao tranziciona ekipa tokom smene genracija

Veslački savez Srbije zahvaljuje se svima na rečima podrške i saoseća sa bolom porodice Nešić.

Jevremović: Ništa nije ukazivalo na tragični ishod

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović rekao je da ništa nije ukazivalo da reprezentativac Nemanja Nešić ima zdravstvene probleme i naveo da je redovno imao lekarske kontrole.

"Ovako nešto nikako nismo mogli da predvidimo. Nemanja je bio izvanredan veslač, osvajač medalja na Evropskim prvenstvima. Radi se o vrhunskom sportisti, pre samo dve nedelje je veslao kvalifikacionu regatu za OI", rekao je Jevremović Tanjugu.

Nešić, koji je imao 24 godine, umro je danas, na prepodnevnom treningu u rodnom Smederevu.

"On je kolabirao u čamcu i trener je bio vrlo blizu. Odmah su ga izvadili iz čamca i krenuli ka obali gde je čekala Hitna pomoć, ali nažalost on je već preminuo", naveo je Jevremović.

"Redovno je pregledan, kao i svaki vrhunski sportista. Kao stipendista ministarstva omladine i sporta imao je preglede u republičkom zavodu za sport. Mi u veslanju do sada nismo imali takvih slučajeva, ništa nije ukazivalo da može doći do ovako tragičnog ishoda i još smo u šoku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: