Vest Hem ponovo u Premijer ligi

Fudbaleri Vest Hema plasirali su se u Premijer ligu, pošto su u finalu plej-ofa Čempionšipa pobedili Blekpul na Vembliju sa 2:1 (1:0).

Izvor: SO

Subota, 19.05.2012.

17:58

Default images

Vodeći gol za ’čekićare’ postigao je Karlton Kol u 35. minutu, izjednačio je Tomas Ins u 48, a gol vredan prolaska u PL dao je Rikardo Vas Te na tri minuta do kraja.

Direktni plasman u Premijer ligu ranije su obezbedili Reding i Sautempton, a elitno takmičenje napustili su Vulverhempton, Blekburn i Bolton.

U 35. minutu tim sa Apton Parka stigao je do vođstva – Karlton Kol odlično je primio loptu nakon ’dijagonale’ Tejlora i poslao je u mrežu pored nepomičnog golmana Gilksa.

Vaz Te je ubrzo mogao da duplira prednost svoje ekipe, ali Blekpul se nije predavao i već početkom drugog poluvremena stigao je do izjednačenja. Asistent je bio Met Filips, a njegovo sjajno dodavanje iskoristio je Tom Ins, sin proslavljenog fudbalera Liverpula i kapitena reprezentacije Engleske Pola Insa.

U nastavku drugog poluvremena viđeno je nekoliko prilika na obe strane, a uloga junaka pripala je 25-godišnjem Portugalcu Rikardu Vasu Teu. Nolan je pronašao prostor na desnoj strani, dodao je do Karltona Kola, a lopta je završila kod Vas Tea, koji je zakucao u mrežu za veliko slavlje Vest Hema i menadžera Sema Olerdajsa.

Na kraju meča, navijači ’čekićara’ razvili su transparent na kojem je pisalo: „Ponovo smo tamo gde pripadamo“ – Vest Hem će naredne sezone igrati u Premijer ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: