Partizan: Pravi navijači ispaštaju

FK Partizan izdao je saopštenje povodom odluke disciplinske komisije FSS da suspenduje stadion 'crno-belih' za utakmicu poslednjeg kola Jelen Superlige.

Izvor: MN

Subota, 19.05.2012.

17:47

Default images

U saopštenju se ističe da je disciplinska komisija ovom odlukom kaznila sve prave navijače, a ne huligane koji izazivaju incidente.

Partizan je kažnjen zbog loše organizacije poslednjeg 'večitog derbija' protiv Crvene zvezde koji je odigran 5. maja.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Disciplinska komisija FSS kaznila je FK Partizan igranjem utakmice poslednjeg kola sa FK Metalac pred praznim tribinama, a FSS je odložio uručivanje šampionskog pehara za sledeću sezonu. Iako prihvatamo ovakvu odluku, želimo da izrazimo veliko nezadovoljstvo. Smatramo da je ona prestroga i da nije bilo razloga i osnova da se navijačima našeg kluba uskrati više nego zasluženo slavlje.

Ne osporavamo da je na pojedinim utakmicama našeg kluba bilo određenih problema, ali oni nisu bili takve prirode da već treću utakmicu u polusezoni igramo bez publike. Pored toga, pojedinci i interesne grupe, lažno se predstavljajući kao navijači Partizana, koristili su naše utakmice kao poligon za unošenje haosa u srpski fudbal i nanošenje štete FK Partizan. Njihove namere i ciljevi su prepoznati od strane svih istinskih navijača i ljubitelja fudbala. Zbog malog broja tih huligana kažnjena je većina, odnosno svi pravi navijači FK Partizan, igrači i ceo klub. Nadamo se da, kao i u slučaju napada na Lazara Markovića posle utakmice sa Slobodom Point Sevojno, reakcija nadležnih organa neće izostati i da će biti brza i efikasna.

Na utakmicama koje smo igrali u evropskim takmičenjima poslednjih godina ponašanje naših najvernijih navijača bilo je uzorno, a Partizan će sve učiniti da se ubuduće svi koji posećuju utakmice sa namerom da nanesu štetu klubu u tome spreče i trajno odstrane sa sportskih borilišta."

Utakmice poslednjeg kola Jelen Superlige na programu su u nedelju od 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: