Vest Hem i Blekpul za Premijer ligu

Finale Lige šampiona igra se u Minhenu, ali istog dana na "Vembliju" će Vest Hem i Blekpul igrati meč vredan 90 miliona evra.

Izvor: AK

Subota, 19.05.2012.

09:53

Default images

To je nagrada koja čeka pobednika koji će time izboriti mesto u engleskoj Premijer ligi sledeće sezone.

Vest Hem će biti blagi favorit u svom gradu, ali Blekpul u meč ulazi posle serije od devet mečeva bez poraza. Duel se igrao od 16.00 sati.

Plasman u Preijer ligu jednom timu će doneti i 90 miliona evra, što je mnogo više od onoga za šta će se u finalu Lige šampiona boriti Bajern i Čelsi.

Ekipa sa "Apton parka" koju predvodi Sem Alerdajs je sezonu u Čempionšipu završila kao trećeplasirana (24-14-8), dok je Blekpul bio šesti (19-15-11).

"Liga šampiona je kup takmičenje, a iza nas je 11 meseci napornog rada i zbog toga smatram da je naš uspeg ogroman. Favoriti smo i to ne krijemo. Gazde kluba su duboko zavukle ruku u džep i sve osim povratka u Premijer ligu za nas bi bio veliki neuspeh za sve nas u klubu", istakao je menadžer Vest Hema Sem Alerdajs.

U međusobnim duelima ove sezone "čekićari" su bili ubedljivi u oba duela. Na "Apton parku" bilo je 4:0, dok su na "Blumfild roudu" slavili sa 4:1. Ipak, Blekpul na šest od poslednjih devet mečeva nije primio gol.

Oba tima imaju nekoliko iskusnih igrača sa Premijerligaškim iskustvom.

Vest Hem će se uzdati u reprezentativnog golmana Roberta Grina, odbranom komanduju Džejms Tomkins i Gaj Demel, sve konce u veznom redu povlači Kevin Nolan, uz odličnog Marka Nobla, dok su za golove zaduženi Karlton Kol i Rikardo Vaz Te.

Sa druge strane, u Blekpulu se sve vrti oko iskusnog Škota Berija Fergusona i talentovanog Meta Filipsa, dok će Grinu pretiti Gordon Tejlor-Flečer i nekada prvi strelac Premijeršipa 38-godišnji Kevin Filips.

Potencijalni sastavi:

Vest Hem (4-4-2): Grin - Demel, Tomkins, Rid, Tejlor - O'Nil, Nobl, Nolan, Kolison - Vaz Te, Kol

Blekpul (4-4-2): Gilkis - Baptist, Evat, Erdli, Krejni - M. Filips, Ferguson, Ejndžel, Ins - Tejlor-Flečer, K. Filips

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: