Vuković potpisao novi ugovor

Rukometni savez Srbije i selektor Veselin Vuković potipisali su novi četvorogodišnji ugovor, koji traje zaključno sa Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Izvor: MN

Četvrtak, 17.05.2012.

11:41

Default images

Vuković je reprezentаciju Srbije preuzeo pred kvаlifikаcione mečeve sа Češkom zа Svetsko prvenstvo u Švedskoj.

Nа Svetskom prvenstvu su 'orlovi' zаuzeli 10. mesto, godinu dаnа kаsnije nа EURO 2012 osvojili srebrnu medаlju i izborili plаsmаn nа Olimpijske Igre, prvi put kаo Srbijа, а 12 godinа posle nаstupа Jugoslаvije u Sidneju.

“Neće biti lako, ali šta da se radi. Da je lako da se bude selektor Srbije, došao bi neko drugi na moje mesto, to je sigurno. Bitno je da svi imamo istu viziju, da smo definisali zajedničku strategiju i da znamo šta nas čeka”, rekao je Veselin Vuković posle potpisivanja ugovora.

U novom četvorogodišnjem ciklusu neminovno je da će doći do podmlađivanja nacionalnog tima.

“Ova generacija bi trebalo, ukoliko izostanu povrede, da pokuša da ostvari ozbiljan rezultat i na SP u Španiji, u januaru 2013. godine. Posle toga treba da se krene sa rekonstruisanjem tima i da opet dođemo do grupe od 20, 23 igrača."

Ipak, već je postoji dobra baza.

"U Riju, 2016. godine, moći će da igra bar pola sadašnjeg tima."

Rio je sada jako daleko. Ono što predstoji su Igre u Londonu.

"Znam samo da će svi igrači koji budu došli na pripreme biti najspremniji u životu! Svi imaju ogroman motiv", istakao je Vuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: