Bento pozvao i Nelsona Oliveiru

Portugalski selektor Paulo Bento pozvao je u sastav za EP i napadača Benfike Nelsona Oliveiru, što je najveće iznenađenje na njegovom spisku od 23 igrača.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.05.2012.

22:34

Default images

Oliveira (20) je za nacionalni tim do sada odigrao samo 10 minuta, debitovao je na prijateljskoj utakmici protiv Poljske u februaru u Varšavi (0:0), dok je u svom klubu uglavnom igrao kao zamena. Napadački red Portugalaca očekivano predvode Kristijano Ronaldo i Nani, koji su postigli većinu golova u kvalifikacijama za predstojeći šampionat.

Portugal će na leto u Poljskoj i Ukrajini juriti prvu međunanrodnu titulu, a igraće u B grupi sa Nemačkom, Holandijom i Danskom.

Na Bentovom spisku za EP su sledeći igrači:

Golmani: Rui Patrisio (Sporting), Eduardo (Benfika), Beto (Kluž).
Odbrana: Žoao Pereira (Sporting), Bruno Alveš (Zenit), Fabio Koentrao (Real Madrid), Pepe (Real Madrid), Rikardo Košta (Valensija), Rolando (Porto), Migel Lopes (Braga).
Sredina terena: Karlos Martins (Granada), Žoao Mutinjo (Porto), Migel Veloso (Djenova), Raul Mejreleš (Čelsi), Ruben Mikael (Saragosa), Kustodio (Braga).
Napadači: Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Ugo Almeida (Bešiktaš), Helder Postiga (Saragosa), Nani (Mančester Junajted), Nelson Oliveira (Benfika), Rikardo Kvarešma (Bešiktaš), Silvestre Varela (Porto).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: