Dačić: Ne možemo sami

Ministar policije Ivica Dačić rekao je da u problem rešavanja nasilja u sportu moraju da budu uključeni svi segmenti društva, a ne samo policija i FS Srbije.

Izvor:

Ponedeljak, 14.05.2012.

11:52

Default images

"Prevencija ne pomaže, bez udruženog i zajedničkog delovanja svih aktera sportske arene. U rešavanju ovog problema moraju da učestvuju svi segmenti društva, neophodan je koordinisan rad i razmena iskustava", rekao je Dačić u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

U ponedeljak je u tom fudbalskom centru počela obuka redara i policijskih službenika po UEFA standardima.

"Ova obuka je nastavak aktivnosti koja je proizašla iz komunikacije državnog vrha sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem, kao i zaključaka Saveta za sprečavanje nasilja na sportskim događajima i preporukama UEFA. Seminar je organizovan u cilju jačanja kapaciteta Srbije kada je u pitanju bezbodnost na sportskim objektima", kazao je Dačić.

On je dodao da će seminar doprineti obučenosti redara, jer su oni bitan segment u sprečavanju nasilja.

"Ovo je početak rada u ovoj oblasti. MUP će u narednom periodu pokrenuti inicijativu za formiranje radne grupe koja će imati za cilj usaglašavanje propisa. Ovo je samo jedan segment opšte bezbednosti. Bez obzira na uverenje javnosti, u Srbiji smo imali veliki broj sportskih manifestacija, dok su slučajevi nasilja bili minimalni, uglavnom van stadiona", zaključio je Dačić.

Predsednik FS Tomislav Karadžić rekao je da ne može da bude zadovoljan stanjem u zemlji kada je u pitanju bezbednost na stadionima i dodao da prema mišljenju Saveta za sprečavanje nasilja na sportskim događajima redarske službe ne rade dobro svoj posao.

"Uveren sam da će ovaj seminar biti škola za sve polaznike, koji će svoje znanje prenositi na druge", istakao je Karadžić.

On je podsetio da je u februaru prošle godine prvi čovek UEFA Mišel Platini posetio Srbiju i razgovarao sa predsednikom Borisom Tadićem.

"Imali smo slučaj Djenova, a razlog posete bio je taj što je na stadionima bila bitno ugrožena bezbednost i Platini je insistirao na hitnom rešavanju tog problema", dodao je Karadžić.

Predstavnik UEFA Mark Timer rekao je da je ta organizacija zadovoljna što je Srbija na visokom nivou pokazala želju da reši problem nasilja u sportu.

"Pred nama je veliki posao, ali možete da računate na našu podrsku i pomoć", poručio je Timer.

Obuka u Staroj Pazovi traje do 18. maja, a proći će je 25 policajaca i pet predstavnika FS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: