Ludnica na ulicama Dortmunda

Borusija Dortmund pokorila je Nemčaku ove sezone, odbranila je titulu u Bundsligi ostavivši iza sebe Bajern Minhen koji je potom ponizila i u finalu Kupa.

Izvor: AK

Ponedeljak, 14.05.2012.

09:01

Default images

"Milioneri" su tako postali sinonim za fudbal u Nemačkoj u poslednje dve sezone, a na proslavi "duple" krune u Dortmundu ih je dočekalo 300.000 ljudi.

Beta
Poznato je da BVB ima navijače koji su među najvernijim u Evropi što su potvrđivale pune tribine "Vestfalena" čak i u sezonama kada je Borusija bila bliže dnu nego vrhu tabele.

"Milioneri" su u nedeljnim popodnevnim satima stigli u Dortmund iz Berlina gde su osvojili i Kup, a na aerodromu ih je primio gradonačelnik Ulrih Sierau, da bi u 18.00 sati otvorenim autobusom krenuli u obilazak grada.
Beta
Bodrilo ih je 300.000 ljudi, a prevezli su se do Borsigplaca, gde je klub i osnovan pre 103 godine. Emocije nisu izostale, pa tako ni kod trenera Jirgena Klopa.

"Na Borsigplacu sam čak i ja počeo da plačemi", rekao je Klop. Fudbaleri dortmundske Borusije vladari su nemačkog fudbala. "Crno-žuti" su ove sezone potukli konkurenciju na oba fronta (Bundesliga i Kup).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: