Blekpul u finalu, gol Žigića

Fudbaleri Blekpula plasirali su se u finale baraža za plasman u Premijer ligu pošto su u revanšu igrali 2:2 sa Birmingem Sitijem.

Izvor: JT

Sreda, 09.05.2012.

23:03

Default images

U prvoj utakmici, Blekpul je na svom terenu slavio sa 1:0, a u finalu će se za povratak u elitno društvo boriti sa Vest Hemom, koji je eliminisao Kardif Siti.

Borba za poslednje mesto u Premijer ligi naredne sezone na programu je 19. maja na „Vembliju“. Plasman u najjaču ligu Engleske već su obezbedili Reding i Sautempton.

U revanš meču, odigranom u Birmingemu, Blekpul je poveo u 44. minutu preko Stivena Dobija, da bi na samom početku drugog poluvremena Kevin Filips udvostručio njihovu prednost. Domaći su smanjili golom srpskog reprezentativca Nikole Žigića u 64. minutu, da bi izjednačili preko Kurtisa Dejvisa samo devet minuta kasnije. Ipak, preokreta nije bilo, ali je Blekpul imao i priliku za trijumf, ali je Žigić spasao gol Birmingema nekoliko minuta pre kraja susreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: