Šved: "Da zaustavimo Dijamantidisa"

Bek moskovskog CSKA Aleksej Šved izjavio je da dve pobede nad Panatinikosom u grupnoj fazi mogu da imaju uticaj na ishod polufinala Evrolige između ta dva tima.

Izvor: SO

Sreda, 09.05.2012.

18:31

Default images

"To nam daje određeno samopouzdanje, ali ne previše. Bolje je da imamo dve pobede, nego dva poraza, to je sigurno. Kada igrate treću utakmicu, prethodna dva poraza muče vas u mislima. Ipak, mislim da je fajnal-for drugačiji od svega ostalog. Poraz znači ispadanje, zato ćemo biti maksimalno koncentrisani“, rekao je 23-godišnji Šved.

Glavna poluga Panatinaikosove ekipe jeste Dimitris Dijamantidis.

„On je odličan igrač, vrhunski je plejmejker, igra veoma pametno. Igrali smo protiv njega ove sezone i daćemo sve od sebe kako bismo ga zaustavili i ostvarili pobedu“.

Ove sezone Šved u EL šutira trojke odličnih 50% - 32 od 64. Ipak...

„Mislim da šut nije moje najjače oružje. Najviše volim igru ’dva na dva’, volim da dodajem loptu, samo se tako desilo da imam najbolji procenat šuta u Evroligi. Ako pogledate moju statistiku u ostalim takmičenjima, nisam tako dobar“.

Na pitanje kako se sprema za možda i najvažniji turnir karijere, Šved odgovara:

„Nikada ne mislim ni o čemu negativnom kada izađem na teren. Ne mislim o tome da ću promašiti, izgubiti loptu ili nešto slično jer to može da vas dovede u nevolju. Mislim da morate da imate slobodan um kada ulazite u meč“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: