Uertas: "Naš cilj je titula"

Plejmejker Barselone Marselinjo Uertas izjavio je da njegov tim na fajnal-for u Istanbul dolazi pun samopouzdanja.

Izvor: SO

Sreda, 09.05.2012.

18:11

Default images

"Imali smo fantastičnu sezonu, izgubili smo samo jedan meč u EL do sada. Turnir u Istanbulu dolazi nam u pravo vreme jer smo puni samopouzdanja. Znamo da će biti teško, F4 ja najviši nivo evropske košarke. Uzbuđeni smo i naš jedini cilj jeste osvajanje titule“, kaže brazilski plejmejker.

Barselona je najbolji odbrambeni tim Evrolige, prima samo 61.5 poena po meču.

„Mislim da nam je akcenat koji na defanzivu stavlja trener Ćavi Paskval dosta pomogao. Svi znao tačno šta treba da radimo, kako da se rotiramo kod ’pik-en-rola’, kako da udvajamo ili da pomažemo pri prodoru. Veoma smo koncentrisani na taktiku, imamo ceo odbrambeni sistem u kojem pomažemo jedni drugima. Naš stručni štab skautira kako igraju rivali, pokušavamo da proniknemo u njihove akcije, kako im igraju najbolji igrači i sl. Sve je u kolektivnoj odbrani“.

Rival Kataloncima u borbi za finale biće Olimpijakos, koji se klupe predvodi Dušan Ivković.

„Oni u Istanbul dolaze sa velikim samopouzdanjem. Nisu igrali najbolje u prvoj fazi, nisu osvojili grupu u Top 16 fazi, cele sezone se mnogo bore i vraćaju se iz teških situacija. Ljudi nisu mnogo govorili o njima dok nisu izbacili Montepaski, koji je bio favorit. Oni su rasterećeni sada i to može da bude ključ u polufinalu“.

Najbolji igrač Pirejaca jeste Vasilis Spanulis, čega je svestan i Uertas.

“Ono što mi se dopada kod Spanulisa jeste njegova sposobnost da postiže poene i spolja i iz reketa. Iako nije naročito visok, ima izuzetno dobar prodor, dobar je u pik-en-rolu i sjajno čita igru. Opasan je u igri ‘jedan na jedan’, znamo da će on imati loptu dugo, tako da moramo da budemo spremni za sve”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: