ASL: "Krstaši" kod Zvezde

U poslednjem meču 10. kola Agroživ Superlige Srbije, u sredu od 19 sati u Pioniru se sastaju Crvena zvezda Diva i BKK Radnički.

Izvor: AK

Sreda, 09.05.2012.

14:12

Default images

"Crveno-beli" imaće veliki motiv protiv gradskog rivala koji je slavio 81:80 u prvom duelu u "Šumicama", ali i zbog šanse da se uključe u borbu za prvo mesto.

Zvezda je u deset odigranih mečeva ostvarila šest pobeda, dok Radnički ima samo tri iz devet duela.

"Posle dužeg vremena ponovo smo u Pioniru. Igrali smo dosta utakmica u nizu na strani pa smo se uželeli da igramo pred našom publikom. Igramo protiv ekipe BKK Radnički koja je u Superligi pokazala da ima talenat. Upravo zahvaljući sa ekipi sa Crvenog Krsta, ali Megi, Vojvodini i ekipi Radnički FMP ova liga postaje intersantnija i dosta kvalitetna. Mi smo na „čudan“ način izgubili prvu utakmicu u Šumicama i sada imamo priliku da na čudesan način pokažemo gde se nalazimo. Radujemo se što smo ponovo u Pioniru i očekujem da će nas i publika podržati. Naš cilj je je dobro poznat, a to je plasman u plej-of i ka tom cilju će stremiti i u ovoj utakmici", istakao je trener Zvezde Svetislav Pešić.

Dan posle utakmice sa Radničkim trener Pešić putuje u Istanbul gde će pratiti duele na završnom turniru Evrolige, a po njegovom priznanju prioritet će mu biti učešće juniora "crveno-belih" na "Fajnal ejtu" koji su plasman obezbdili osvajanjem prvog mesta na kvalifikacionom turinu u Beogradu.

"Upravo sam sa juniorskom ekipom u društvu. Došao sam da im poželim sreću na turniru u Istanbulu. To je najjači turnir ove godine u Evropi po svim parametrima za igrače rođene 1994. i 1995. godine. Dokaz za to je i nedavno odigran turnir reprezentacija u Manhajmu, koji važi za nezvanično prvenstvo sveta, gde su u finalu igrali Srbija i Španija. Biće veoma zanimljivo, ima dosta talentovanih ekipa, a moram da naglasim da okosnicu našeg tima čine sedamnaestogodišnjaci. Naši momci treba da budu ponosni što su se kvalifikovali i što će imati priliku da se odmere sa najboljima i vide gde se nalaze u ovom trenutku. Oni su veoma talentovani, a svoj raskošan potencijal su već pokazali. Siguran sam da će u njihovom sazrevanju ovakve utakmice pomoći da budu još bolji", zaključio je Pešić.

Utakmica sa BKK Radničkim imaće i svečarski karakter s obzirom da će od strane Zvezdinih simpatizera kapitenu Vuku Radivojeviću biti uručen simboličan poklon. Povod za to je činjenica da je u meču sa Vojvodinom u Novom Sadu Vuk Radivojević odigrao svoju 288. utakmicu u crveno-belom dresu čime je zauzeo deseto mesto na večnoj listi.

U utorak su pobede ostvarili Partizan nad FMP-om, te Radnički KG i Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: